100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Köpguide

Iron Annie klockor

Hitta rätt Iron Annie klocka för din smak

Strax innan stängningsdags tar du en titt på din exklusiva klocka och inser att du kan vara med din älskade familj på nolltid. Din fru och dina barn väntar ivrigt på dig. Tack vare din klocka kan du lämna kontoret i tid och komma i tid till din frus nylagade måltid. Nu kan du njuta av kvällen med din familj.

Här kan du ta reda på vad som gör Iron Annie-klockorna så eleganta och exklusiva.

Innehållsförteckning

Värdena för Iron Annie

Iron Annies ™klockor står för kvalitetshantverk och högsta precision. I samband med familjeföretaget PointTecs 30-årsjubileum dök den nya jubileumsserien Iron Annie upp på marknaden. Företaget tillverkar också sina världsberömda Junkers-klockor. Huvudsakligen högkvalitativa urverk från schweiziska eller japanska tillverkare används. Iron Annie står för sigillet "Ade in Germany". Monteringen av klockorna utförs uteslutande i Tyskland på det mest noggranna sättet. Iron Annie klockor är robusta, pålitliga och har en distinkt design som är typisk för märket.
Tack vare en flexibel produktionsmetod kan företaget producera klockor som är specialtillverkade för kundernas behov. Samarbetspartnerna är kända industriföretag, handelsföretag och andra kunder. Företag som Bosch, Volkswagen, Siemens, Lufthansa och många fler. För att kunna uppfatta och genomföra varje enskild kundförfrågan åtföljs alla designförfrågningar av en specialorganiserad designavdelning från den första idén till den färdiga produkten.

Vad gör en Iron Annie-klocka

I princip är alla Iron Annie-klockor vattentäta. Det betyder dock inte nödvändigtvis att de ska skjuta upp klockorna till slutet. Naturligtvis beror det alltid på respektive modell. Om du inte är säker på vilken tätskikt som är bäst för dig kan du kolla in vår vattentätningsguide guide. Observera dock att vattentätheten kan påverkas med tiden av vissa störande faktorer (sol, saltvatten).
Endast tre typer av glasögon används för tillverkning av klockorna: K1 säkerhetsglas, safirglas och hesalitglas. Quartz-klockor använder urverk från den schweiziska tillverkaren ETA och Ronda. Mekaniska klockor har urverk från kända tillverkare som Sellita (Schweiz) och de japanska tillverkarna Miyota och Seiko (Japan).

skillnad kvartsklockor och mekaniska klockor

I grund och botten får kvartsklockor sin energi från batterier, som måste bytas ut efter en viss tid. Sekundvisaren, till skillnad från den mekaniska klockan, rör sig oregelbundet. Mekaniska klockor har urverk som använder en drivfjäder som kraft- eller energilagring. Man skiljer mellan två typer. Å ena sidan handlindade rörelser, där kronan måste lindas för hand. Å andra sidan finns det automatiska rörelser, där lindningen följer klockbärarens armrörelse.

relation med luftfart

Varumärket har en sann klassiker i flyghistorien att tacka för sin existens. Junkers-flygplanet med beteckningen JU 52, som fortfarande är luftvärdigt idag, är ett verkligt mästerverk. Med JU 52 steg Junkers under åren till att bli en av de mest framgångsrika flygplanstillverkarna i världen. Flygplanet, som fortfarande är luftvärdigt, ägs idag av Lufthansa och har alltid kärleksfullt kallats Iron Annie av amerikanerna. För att hålla minnet av flygikonen vid liv har urmakarna tagit avstamp i smeknamnet Iron Annie. Sedan 2017 tillverkas klockor baserade på den unika JU 52. Varje klocka är utformad för att återspegla flygplanets ojämförliga och nostalgiska karaktär.
Förutom den höga kvaliteten bidrar de genomarbetade fodralen i ett historiskt utseende till att inte bara flygfantaster utan även klockälskare uppskattar klockorna.
Välj en Iron Annie-klocka och bli en del av flyghistorien.

HiddenGarantie