100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Alder - dekorativ ljushet Alder

finns i nästan hela Europa. I synnerhet används hoz av svart alder för vidare bearbetning. Bearbetning med sågar, kvarnar, hyvlar och liknande är en barnlek. Dessutom kan alträ färgas, poleras och lackeras utan problem. Träet i sig är rödgult till rödaktigt i färgen. Mörkning kan förhindras genom användning av UV-absorbenter.

Alträd växer mycket nära vattnet. De är väl lämpade för undervattensbyggen och har blivit pelare i stora delar av kärlekens stad Venedig i form av stolpar. Kärlekens färg är röd, liksom alens trä, efter att ett sådant träd har fällts. Och så brukade det sägas att alar var bebodda av levande varelser, såsom alver eller alkvinnor.

Man trodde också att alar kunde hålla bort onda andar, förbannelser och liknande, så att algrenar hängdes upp under lång tid. Dessa skulle skydda huset och dess invånare med hjälp av deras renande effekt.

Barken och blomställningarna av alder används ofta för garvning. Tidigare gjordes bläck av alkottar. Dessutom förvarades alens bark, tillsammans med järndelar, i vatten i veckor för att färga läder svart med det resulterande ämnet.

Idag används alder ofta för möbler och dörrar, eftersom det visar stark hållbarhet på grund av dess elasticitet och samtidig styrka. Men musikinstrument är också gjorda av alträ. Det fungerar som ett kroppsträ för så kallade solid-body-instrument som gitarrer.

Klockorna av alträ i vårt sortiment kommer säkert att anpassa sig till motsvarande inredningsstil. Oavsett om det är i matsalen med matbord och snygga stolar av al eller i hobbymusikerns replokal för att matcha sin gitarr, mandolin eller bas, är en vacker klocka av alträ tidlös och dekorativ.

HiddenGarantie