Liha-traditionen

Traditionen med Liha-klockor är nästan 100 år gammal. År 1918 grundade Johann Liebhaber urmakarens verksamhet. På 1930-talet sålde han sina modeller till Europa, Indien, Kina, Afrika och Sydamerika. 1928 föddes Max Liebhaber som ett av fem barn. Han omstrukturerade senare företaget med ett nytt fokus på reklamartiklar. Han är dock fortfarande trogen mot klockor och utvecklar kyrkklockor, där en del av intäkterna alltid används som en donation för rehabilitering av respektive kyrka.

Idag drivs företaget i tredje generationen och koncentrerar sig alltmer på produktion av högkvalitativa mekaniska klockor igen. Särskild vikt läggs vid att anpassa modellernas design från de första åren och modifiera dem i enlighet med nuvarande trender. Därför gjordes höljet av 585 guld. Denna legering är också särskilt reptålig, vilket gör Liha-klockan till en vardaglig kronograf. Förresten är det använda guldet etiskt oproblematiskt.

Liha-klockor är ”Made in Germany”. Endast urverket (ETA 2824-2) kommer från den schweiziska klockfabriken ETA och är en av de mest populära och långvariga i sin klass.

Krone
Ziffernblatt nah

Små detaljer som månfasapplikationerna vid positionerna 3, 6, 9 och 12, liksom ett L graverat på kronan, gör klockan till ett mycket speciellt verk.

Liha-klockans motto var alltid att göra goda gärningar också. Således doneras en del av intäkterna för varje såld klocka till Max Liebhaber Foundation, som främst stöder projekt för barn med dessa pengar. Med 42 färgkombinationer av urtavlan och armbandet finns det något för alla. Kika in på Timeshop4you för att få reda på vilken kombination du gillar bäst.

 

Två Liha-modeller hittar du på Klockor4you.nu!

Som exempel visar vi dig dessa två modeller. Men tveka inte att kolla på hela Liha-kollektionen. De hör också till våra lyxklockor på grund av deras högkvalitativa utförande. Liha Anthracite / Bordeaux har ett rött läderarmband och en antracitfärgad urtavla. Liha Anthracite / Sand i sin tur har ett sandfärgat läderarmband och en antracitfärgad urtavla. Båda har ett guldfärgat hölje av 585 guld och en reptålig safirkristall. Streckindexet på urtavlan och visarna är också guldfärgade. Dessutom hittar du en liten datumvisning.