Grundat i Tokyo 1908, är Citizen en av de största klocktillverkarna i världen och har varit ledande i den internationella klockmarknaden under många år. Sedan 1969 finns klockorna även i Europa. Upprepade gånger, har Citizen lyckats utveckla ny teknik genom användandet av naturliga energiresurser för klockdriften, så de är mycket miljövänliga. Citizen-klockor står för innovativ design, state-of-the-art klockteknik och ett utförande av särskild hög kvalitet.

Citizen

Eco-Drive

Den miljövänliga tekniken i Citizen-klockor använder naturliga energikällor till driften. Innovation till driften Eco-Drive kan konvertera både solljus och artificiellt ljus till energi och lagra den. På grund av mycket känsliga fotoceller, är även skenet av ett stearinljus tillräckligt för att lagra energi. Batteribyte är inte nödvändigt och tillhörande kostnader sparas. Klockorna kan också tåla mörka perioder utan exponering av ljus med hjälp av en mörkeffekts-reserv. De har också en energisparfunktion som automatiskt slås på i svagt ljus eller i mörker. I energisparläge, stannar visarna, men urverket fortsätter att gå i bakgrunden. Upp till 80% av energin kan sparas på detta sätt. Eco-Drive-funktionen gör Citizen-klockorna särskilt tillförlitliga och miljövänliga följeslagare.

Promaster Series

Citizen Promaster-klockorna finns i varianterna Sky (pilotklockor), Land (sportklockor) och Sea (dykarklockor). Alla varianter kännetecknas av högkvalitativa material, snygg design och framför allt av många användbara specialfunktioner.
Dykarklockorna i Promaster Sea-serien är särskilt populära. Utöver det bästa bearbetade materialet, erbjuder dessa dykarklockor ett garanterat vattenmotstånd och många andra intelligenta funktioner. Dykningshjälpmedel såsom dyk-datalagring, djupdykningslarm och djupmått ger ytterligare säkerhet för varje dykning.

Super Titanium

Användningen av Super Titanium är också anmärkningsvärt. Kollektionen med samma namn innehåller mycket robusta Citizen-klockor, som har ett mycket elegant utseende trots deras utmärkande design. Super Titan är 40% lättare och 5 gånger hårdare än stål. Detta materialets egendom är på grund av dess unika kombination av mycket lätt titan och jonplätering. Ytan av Citizen Super Titanium-klockor är därför ytterst reptåligt och hårt; tack vare det lätta material de är gjorda av, det är även mycket bekvämt och lätt att bära också. Dessutom är Super Titan-klockorna nickelfria och är därmed perfekta för allergiker.

Promaster-Serie