I början av 1900-talet var en tillförlitlig klocka av stor betydelse för varje pilot. Endast med en sådan var exakt navigering möjlig. Idag är det självklart inte längre fallet, men entusiasmen för de vackra pilotklockorna har inte förändrats. Även idag har de viktiga egenskaper och betonar funktionalitet och klassisk design. Ta en titt på pilotklockorna i vår butik just nu!

Tradition och utveckling

Redan sedan 1930-talet finns det speciella pilotklockor. De är faktiskt större och mer robusta än vanliga armbandsur. De var designade för att inte bäras under, utan över jackans ärmar. Dessutom hade de stora utskjutande kronor som hjälpte piloten att använda dem även med handskar. Självklart skulle siffrorna och visarna var väl synliga utan några problem. Den mestadels vridbara infattningen kunde ställas in innan flygningen och således kunde flygtiden snabbt avläsas.

Men med de tekniska framstegen, ökade också antalet och komplexiteten hos visarna i cockpit, som övervakas av piloter. Följaktligen är pilotens instrument vanligtvis runda och med ljusa visare på svart bakgrund, sålunda med en så hög kontrast som möjligt. Denna design har antagits för de flesta pilotklockor. Dessutom finns det en självlysande fluorescerande färg på visarna för bättre läsbarhet på natten.

Pilotklockor är mycket populära bland flygentusiaster som älskar ett högkvalitativt armbandsur. I vår butik finner du ett brett utbud av välkända märken, till exempel Junkers, Swiss Military, Zeppelin, Traser eller Citizen, i olika priskategorier.

Pilotklockor hos Klockor4you.nu

Junkers 6826-4

Junkers pilotklockor är välkända för sin historiska referens till de legendariska Iron Annies. Precis som deras arketyp står de för hållbarhet, robusthet och en särskiljande design. Denna fascinerande epok i flygets historia återupplevs med dessa klockor. En titt på någon av Junkers klockor visar återigen fascinationen med att flyga. Som ett framgångsrikt exempel valde vi Junkers 6826-4 herrur. Den robusta svarta läderremmen kännetecknas av en ljus söm, två tryckknappar och ett rostfritt stålband. Förutom de svarta arabiska siffrorna innehåller den gråa urtavlan också flera kronografer, samt visning av veckodag och datum som integreras i en flygbild. De två rattarna för att justera kronograferna förmedlar också ett visst cockpitutseende och en komplex design.

Zeppelin-pilotklockorna är också ett utmärkt val för alla vänner och anhängare som lockas till luftfartens tradition och historia. Varumärket Zeppelin, som Zeppelin-luftskeppet Hindenburg, förkroppsligar klassisk och tidlös skönhet med precision och teknisk förfining. Klockor som skapats av Zeppelin är därför en dröm för många klockälskare och särskilt piloturentusiaster. Detta exempel visar Zeppelin 7680M-2 herrur med ett silverfärgat rostfritt Milanese stålarmband. Urtavlan hos denna klocka är också väldigt komplex. Förutom de vita kronograferna på svart bakgrund finns också minutmarkörer som anger stoppfunktionen.

Zeppelin 7680M-2