Armbandsur av trä är den senaste trenden inom smyckes- och klockindustrin. Trots att de lämpar sig för daglig användning, är de väldigt moderna och stiliga, och de kan även bäras på en formell fest. Många tillverkare uppmärksammar också hållbar tillverkning och skydd av miljön.

Laimer armbandsur av trä på Klockor4you.nu

Trots att marknaden för armbandsur av trä fortfarande är ung, finns det redan ett stort antal försäljare. Vi vill gärna presentera armbandsuren av trä av varumärket Laimer, som finns tillgängliga i vår butik.

Laimer är ett ungt märke, som grundades i Sydtyrolen år 2012. Patrick Laimer, grundare och VD för Laimer GmbH, har tidigare arbetat inom träförädlingsindustrin som snickare i över tio år, hans kärlek till detta material har bara ökat sedan dess. Bortsett från nya utvecklingar spelar skyddet av miljön en stor roll i företaget. Det är därför företaget enbart använder FSC-certifierat bearbetat träavfall från möbelindustrin. Det behandlade träet kan vara lönn, sandelträ, zebraträ eller häggträ.

Laimer- de har med rätta identifierat tidens impulser och kombinerat elegans och livsstil i sina armbandsur av trä.

Titta på deras webbsida, det är uppenbart att hållbarhet och skyddet av miljön spelar en stor roll under tillverkningen av armbandsur av trä. De använder enbart avfall som uppstår när möbler eller inredning tillverkas, och som annars skulle hamna bland soporna. Det är därför inget nytt träd måste fällas för att kunna tillverka en klocka. Följande träslag är särskilt bra för tillverkning av klockor av trä och används ofta av Laimer.

Lönnträ

Lönnträet kommer från lönnträdet, som tillhör släktet lövträd och buskar, som är mycket vanliga i många delar av Eurasien och Nordamerika. Lönnträ används ofta i möbeltillverkningen. Sykomorträ är till exempel på ett av de mest värdefulla hårda träslagen. Träets yta är lätt att arbeta med, den kan poleras, värmas och färgas. Träet kan också klyvas utan alltför mycket kraft och det fungerar bra när det lackeras. Här kan du se ett exempel på Laimers herrklocka 001 som är tillverkad av lönn.

Sandelträ

Sandelträ (Santalum album) kommer från familjen sandelträd. Trädet odlas i många tropiska områden och har flera olika användningsområden. Två olika träslag säljs under namnet sandelträ, de har olika funktioner och användningsområden, samt kommer från olika trädslag. Det finns rött sandelträ, ett färgat trä, samt vitt och gult sandelträ. Det är vad du ser i detta mörkt färgade armbandsur av sandelträ i vår butik: Laimer herrklocka 0018.

Zebraträ

Palmalatta kommer från underfamiljen av Caesalpiniaceae, som tillhör baljväxtfamiljen (Fabaceae). Dessa två träslag är allmänt utbredda i de västra delarna av Centralafrika med tropiskt klimat. Från båda träslagen får man det tropiska hårda träslaget som går under namnen zebraträ och zingana. Virket är gulaktigt vitt med mörkbruna strängar, som bildar strimmor i träet, och en grå skugga. Det är ganska hårt och därför perfekt för tillverkning av armbandsur av trä. Vi vill gärna visa dig Laimer herrklockan 0052, som är tillverkad av zebraträ med tydlig ådring.

En klocka tillverkad av trä – är den lika bra som en traditionell klocka?

Den frågan kan vi definitivt svara ”ja” på. Men det finns några saker du måste tänka på eftersom detta verkligen är en klocka tillverkad av trä. Det innebär att klockan, dess hölje och rem tillverkas av trä. Därför är de ganska mycket känsligare än deras motsvarigheter som är tillverkade av stål eller metall. Armbandsuren av trä tillverkas inte automatiskt med högre vattentäthet än 3 ATM. Material som detta ska hållas borta från vatten, för att undvika att träet inte sväller eller förvrängs.

Om du håller dessa saker i åtanke när du bär ett armbandsur av trä, då kommer du att ha samma nöje av dessa klockor som av alla andra klockor.