Det finns något för varje smak!

Det nya varumärket JVD erbjuder ett brett urval av olika klockor. Materialen omfattar trä, glas, plast, trälook, rostfritt stål eller kombinationer av flera material. Tack vare detta breda sortiment utvecklas många klassiska såväl som moderna klockor, och även barnklockor finns tillgängliga. Oavsett om du gillar analoga, digitala, runda eller fyrkantiga klockor – ta en titt på sortimentet för att ta reda på vad du vill!

Olika varianter av JVD-väggklockor

 

Bok

Bok är virket från olika typer av bok (släktet Fagus). I Europa är detta främst den röda boken, som används på olika sätt, särskilt som byggnadsvirke och möbelvirke. Den röda boken är den överlägset vanligaste typen av lövträd i Tyskland och delar av Västra och Centraleuropa. Huvudsakligen bok används i möbelproduktionen, där den används både som massivt trä, som plywood och som formad plywood. Den används för att producera hårda och resistenta ytor för tungt använda möbler, särskilt barn- och ungdomsmöbler, kontorsmöbler och sittmöbler. Vi presenterar JVD N1200268 av fin bok. En 58 cm hög väggklocka med en silverfärgad urtavla, en pendel i samma färg och en kinkad mineralglaspanel.

Valnöt

Valnötsfamiljen (Juglandaceae) är en relativt liten familj av cirka 60 arter av övervägande trädformiga skogsbruksväxter som tillhör Fagales. I århundraden har valnötsträ varit ett av de finaste möbelvirken. Den används främst för att producera värdefulla och eleganta möbler. Det europeiska valnötträdet finns övervägande i de varmare områdena i Västra och Centraleuropa. Kärnvirket är mattbrunt till svartbrunt, oregelbundet mönstrat med mörka vener av olika bredder. Detta är JVD HT075, en 49 cm väggklocka, som ser väldigt modern ut trots det klassiska valnötsvirket. Silverfärgade arabiska 3D-siffror kompletterar designen.

Glasklockor

Glas(från det germanska ordet glasa ”det skinande, glittrande”, även för ”bärnstensfärgad”) är en kollektiv term för en grupp amorfa fasta ämnen. De flesta glasen består huvudsakligen av kiseldioxid, såsom dricks- eller fönsterglas. Dessa – mest genomskinliga – silikatglas är överlägset den mest ekonomiska viktiga för alla glas. De som är gjorda av organiska material använder till exempel naturlig bärnsten eller många plastmaterial såsom akrylglas. JVD erbjuder även en artikel i detta avsnitt, JVD HT098. Den 34,5 cm runda väggklockan består av en glasplatta med en silverfärgad metallplatta, på vilka de svarta visarna är fastsatta. Du hittar även silverfärgade 3D-siffror på glasplattan.

Digitala klockor

De första digitala klockorna tillverkades redan på 1800-talet. En digital klocka är en klocka som visar tiden med siffror. Det är så den skiljer sig från en analog klocka, som har visare på en urtavla för att visa tiden. Hur tid mäts är irrelevant här – det kan göras genom att använda analog teknik i en digital klocka eller genom att använda digital teknik i en analog klocka. JVD erbjuder även dessa typer av klockor i sitt breda utbud. Till exempel finns det JVD DH1.3. Det är en 18 cm hög och 51,5 cm bred digital klocka med svart plasthölje och ett glasstöd. De arabiska siffrorna är gröna.