Koronakrisen tvingar många anställda att arbeta hemifrån. Men att arbeta på hemmakontoret kan vara en vinn-vinn-situation för båda parter. Att arbeta från hemmakontoret ger möjlighet att upprätthålla arbetsprocesser och därmed säkerställa företagets förmåga att fungera. „Nödlösningen från hemmakontoret“ kan också leda till nya regler i ditt företag för framtiden. Studier visar att produktiviteten hos anställda som arbetar hemifrån kan öka med upp till 13 procent. För att hålla produktiviteten och motivationen hög på hemmakontoret bör kontoret i ditt hem vara strukturerat, men också bekvämt inrett. Med några knep och föremål som lampor och väggur visar vi dig hur detta kan göras.

Hemmakontor
Hemmakontor

En välutrustad arbetsplats är guldvärd, inte bara för komfort utan också för hälsa. En mus, tangentbord, en stor skärm och en bekväm kontorsstol inklusive en hälsosam hållning underlättar arbetet hemifrån och förhindrar ryggproblem, till exempel på lång sikt.

Rätt belysning på hemmakontoret

Korrekt belysning på arbetsplatsen är viktigt för att skydda ögonen. Dessa är betonade av bildskärmarnas blå ljus och bör inte utsättas för dåligt ljus under läsning. Vi har valt två olika bordslampor (sidan är för närvarande endast på tyska) för rätt belysning på arbetsplatsen. Leitmotiv LM1914BK bordslampa Steady är en svart lampa som ser ut som en klassisk skrivbordslampa. Om du vill ha något mer modernt kan du till exempel välja hemsöta hem D734024-21 bordslampa NETTING.

Home Sweet Home D734024-21

Håll alltid ett öga på tiden

Du bör också alltid hålla ett öga på tiden på hemmakontoret. För här är det också viktigt att hålla sig till paustiderna, tänka på möten och framför allt att avsluta arbetet i tid. Som kontorsklocka rekommenderar vi Newgate NUMONE149PGY som en enkel, lättläst väggklocka. Förutom Karlsson KA5763BK som bordsklocka.

Karlsson KA5763BK för hemmakontoret

Alla möten redo

Kalendrar, planerare och andra små påminnelser som efter dess hjälp för att hålla varje möte och varje online-möte på skärmen. Men vissa gillar också att samla idéer och sammanställa dem till en visionstavla. Stiftbrädor som de från Present Time är lämpliga för detta. Detta ser också särskilt modernt ut tack vare det svarta rutnätet.