Fickur är en lång och gammal tradition. De brukade vara en praktisk kamrat i vardagen. Det är en klocka på en kedja i en byxa eller jacka ficka. Ladies hade ofta fickur runt nacken eller midjan. Fickur är nu i stor utsträckning ur modet och har ersatts av armbandsur. Ändå är klockan med en blick i vintageformen fortfarande modig. Och så visar vi dig några av våra fickur som väggklockor:

Olika varianterna

Detta är en variation av Atlanta-märket. Den är 36 cm x 43 cm lång och har ett silverfärgat plasthölje. Så också den lilla monteringen, som påminner om en fickur. Urtavlan är vit och siffrorna är svarta och romska. På grund av att de svarta visaren är utsmyckade, speglas vintagekaraktären. Klockrörelsen är en kvartsrörelse.

Detta är väggklockan hos tillverkaren AMS. Den är 47 cm x 32 cm lång och 6 cm djup. Den består av ett svart metallhölje, med laterala dekorationer i djupet. Detta medför en viss 3D-optik. Innehavaren, som påminner om en fickur, är bra men lite större. Urtavlan har beige-blå randiga träelement, som beror på deras gamla karaktär i vintageutseendet. Numren är svarta och arabiska, visaren är också svarta. Klockrörelsen är en kvartsrörelse.

Denna väggklocka kommer från varumärket Lowell. Den är 32 cm x 41 cm lång och 7 cm djup. Den har ett tjockt svart metallhölje. Den lilla hållaren, uppe på klockan, hölls dock i silver, det finns några utarbetade applikationer. Urtavlan är svart och siffrorna är vita och romerska. Visaren är på andra sidan silverfärgade och utsmyckade. Klockrörelsen är en kvartsrörelse

Dessa två klockor är båda från varumärket Antique Home. De mäter båda 26 cm x 28 cm x 6,5 cm och har ett svart metallhölje i antikt utseende med en liten hållare på klockan. Den ena varianten är i gräddvit med svarta arabiska siffror, den andra i rött med kräm-vita arabiska siffror. Båda har svarta visaren.