Människor tillbringar större delen av dagen i köket. Förutom vardagsrummet är det en av de viktigaste boytorna. Trots stora anläggningar och elektriska apparater, är köket alltid mysigt och hemtrevligt. Oavsett om du vill laga mat, äta, koppla av, dröja, arbeta eller träffa vänner. Många saker görs i köket. Därför är en köksklocka särskilt viktig för att alltid hålla koll på tiden. Ta en titt nu på de olika klockorna från vår butik.

Köket som vardagsrum

Köket är en yta i en lägenhet, en gastronomisk inrättning eller en gemenskapens cateringanläggning, som huvudsakligen används för att förbereda och delvis lagra mat. Under sin utvecklingshistoria har köket alltid varit ett avgörande element i utvecklingen av bostadsformer, oavsett dess rena funktion som en plats för matlagning.

Väggklockor hos Klockor4you.nu

I vår butik hittar du en mängd olika köksklockor i olika utformningar och material. I de flesta fall är de inte bara enkla, men har mönster och färger som är lämpliga för köket. Några av de mest populära tillverkarna av köksklockor är till exempel Terrastudio, Roger Lascelles, van Gosen eller Bellezza.

Denna köksklocka var designad av varumärket Roger Lascelles och kallas TIN/FRUITS. Den är gjord av beige-gul metall och har en platt form med en diameter på 34,5 cm. Tavlan har svarta arabiska siffror och utsmyckade svarta visare. Olika fruktsorter, som äpplen, päron och andra kan hittas på ”plattans kant”. Tavlan har också ett speciellt vintageutseende, eftersom den visar gamla skrifter, som exempelvis kan vara recept.

Denna köksklocka vG365 av tillverkaren van Gosen är en modernare köksklocka. Den består av en blank aluminiumplatta med dimensionen 70 x 35 cm. Mönsterfärgerna är särskilt slående här. Avbildad under urtavlan med vita arabiska siffror är en skål med röda och gula tomater på en bordsduk. Detta är ett modernt alternativ med ett skarpt fotografi.

Den sist presenterade köksklockan är konstnärsklockan Terrastudio 6104. Varje klocka är handgjord och handmålad och är därför unik. Materialet är ett högkvalitativt stengodshölje, som bearbetas för att bilda en korg. Efteråt är det bemålat med rika färger, som i slutändan visar blommorna, baguetten, tomaten och vinet i korgen. Denna köksklocka är en lite mer klassisk variant och har mycket charm, eftersom den är handgjord.