Vi på Klockor4you.nu röstade den här gången fram TIN/DAISY av Roger Lascelles som veckans klocka. Den har ett sommarlikt blommönster som är perfekt för sommaren, men kan också vara ett fint komplement till dina köks- eller vardagsrumsmöbler. Denna klocka skulle också vara mycket lämplig i en vinterträdgård, eftersom den ansluter till naturtemat.

TIN_DAISY

TIN/DAISY är en rund väggklocka av metall. Formen påminner om en tallrik med en diameter på 34,5 cm. Den antika stilen är också väldigt romantisk och lekfull. De dämpade och bleka färgerna intensifierar detta intryck av vintage. Skivan är gul-beige, med svarta arabiska siffror och ett litet index. De svarta visarna av metall är ornamenterade. På skivan står det ‚Café des Margueritas‘ och ‚St. Etienne‘. Klockans kant pryds med tusenskönor och några buskar.

The Daisy

Evigt vackert‚ är den svenska översättningen av det latinska namnet på Daisy. Och det är sant! Denna växt producerar outtröttligt sina små blomhuvuden nästan året runt. Tusenskönor är bland de få blommor som också trotsar flitig gräsklippning och bildar nya blomhuvuden. Även små barn känner dem väl och de älskar den vänliga tusensköna som pryder ängarna med ljusa vitgula strimmor.

Daisy (Bellis perennis), även kallad vanlig tusensköna, är en växtart inom daisyfamiljen. Eftersom den växer på nästan alla ängar är det en av de mest kända växterna i Centraleuropa. Istället för att klippa ner de vackra blommorna med gräsklipparen kan du också skörda dem och använda dem på många sätt. Tusenskönor kan ätas, men de tjänar också som en helande ört eller för vackra buketter och blomkransar. Därför är daisymotivet också mycket passande för köket i form av en köksklocka.

Varianten TIN/CITRON hos Klockor4you.nu

TIN_CITRON

Som en annan variant presenterar vi TIN/CITRON. Detta är en annan väggklocka som också fungerar som en köksklocka. Här ser vi ett motiv med citroner. En ljus urtavla med en ljusgul kant på vilken det står ‚Nice Citron‘ och ‚Le Meilleur de tous‘. Denna modell har också ett utmärkt antikt utseende.