Vår veckoklocka är AMS 9639 väggklocka i form av en stor sol. Ta reda på mer om solen i det här inlägget och såklart om vår AMS-klocka för veckan som är perfekt för utomhus och inomhus.

Solen och solsystemet

Solen är den stjärna som ligger närmast jorden och representerar solsystemets centrum. Det är den absolut viktigaste energikällan för liv på jorden. Solen är en dvärgstjärna (gul dvärg), som är i utvecklingsstadiet av huvudsekvensen. Den innehåller 99,86 % av solsystemets massa. Vid 1,4 miljoner kilometer är dess diameter cirka 110 gånger jordens. Solens yta visar ett växlande antal solfläckar som är relaterade till starka magnetfält. Förutom andra fenomen kallas de för solaktivitet. Solstrålning är ett av grundkraven för livets utveckling på jorden. Solen hämtar energin för solstrålning från sammansmältningen av väte för att bilda helium. Solens himmels gång utgör dagen och året. Solkulturer har dyrkat solen sedan förhistorisk tid. Den astronomiska symbolen för solen är ☉.

Vårt AMS 9639 solur

Vår veckoklocka AMS 9639 består av ett flerfärgat, väderbeständigt metallfodral i form av en sol. Metallen är rostig gul-guld i en retro klocklook. Förutom metallen skyddar mineralglaset urtavlan. Urtavlan är beige med svarta arabiska siffror samt visare, och kan visa timmar, minuter och sekunder. Metallstängerna som bildar solens strålar är fästa på den centrala solformade urtavlan. Tack vare det väderbeständiga fodralet kan vintage väggklockan hängas inomhus såväl som utomhus, precis som en utomhusklocka. På grund av den speciella storleken på 70 centimeter i diameter fungerar klockan även som en XXL-klocka och skickas som skrymmande varor utanför Tyskland.