Passionen för vatten motiverade honom redan i hans ungdom. Chris Benz (Christian Benzing) är mycket aktiv som dykare, fri dykare och vattensports entusiast, och har lagt grunden för CHRIS BENZ Ocean Team med vänner som också är mycket förtjusta i vattensporter. Elitidrottare från hela världen är alltid välkomna som medlemmar. Försedd med erfarenheten av  dykare, surfinginstruktörer och seglingslärare, var Ocean Team aldrig nöjd med någon av dykningsklockor som fanns på marknaden. Det fanns alltid vissa detaljer som störde dem – och de såg möjligheter till förbättringar. Så de diskuterade och utvecklade idéer och testade dem för att utforma den „perfekta“ dykningsklockan, som uppfyller behoven hos vattensporters experter inom alla aspekter.

Som absoluta proffs, visste de vad andra vattensports fans skulle behöva. Som en smart entreprenör lyckades Chris Benz vända utvecklingen av prisvärda produkter, som inspirerade den professionella världen från början. En väl genomtänkt ergonomisk design och högsta tillförlitlighet i kombination med den bästa kvaliteten – Denna blandning gav Chris Benz ett gott rykte i branschen utan att distribuera stora marknadsföringskostnader.

Chris-Benz-Taucheruhren

Chris Benz Shark Proof

Det finns nu 13 produktserier och mer än 130 modeller. De är alla utrustade med ett resistent hölje av marint rostfritt stål. Helium ventil och djupmätningsteknik samt vattenresistans upp till 200 bar och urglas gjort av nästan oförstörbart safirglas med en hårdhet av 9 (diamanter har 10) är standard.

Shark Proof klockor har också testats. Detta test utfördes under särskilda villkor av dykare. Klockorna var tvungna att motstå ett bit-test av en haj. SHARK PROOF Betyg av Chris Benz klockor betyder inget mindre än att de har „testats på en haj“.

Chris Benz CB-1000A – Shark Proof dykningsklocka

Chris Benz Taucheruhr

En sådan historia bevisar att Chris Benz CB-1000A från serien Chris Benz Deep av rätta tilldelades veckans titelklocka. Klockan är vattentät upp till 100 bar och utrustad med en heliumventil. Bezel kan flyttas enkelt och bekvämligheten av klockan är unik. Jämfört med modeller av andra tillverkare, är denna klocka med ett försäljning pris av 380 € en mycket billig dykningsklocka om man betänker alla de funktioner som denna modell har att erbjuda. Utformningen av en klocka är en smaksak, förstås. Men det finns tillräckligt många andra Chris Benz dykningsklockor som ett alternativ.

Dessutom finns samma modell i fyra versioner. Lite dyrare med ett metallarmband (CB-1000A-S-MB) och med ett orange armband istället för ett svart (CB-1000A-S-KBO) till samma pris. Det finns även med en annorlunda urtavla, som är utrustad med ett index i stället för arabiska siffror. (CB-1000H)

Chris Benz Armabnduhr Taucheruhr
Chris Benz Uhr

Eftersom vi är övertygade om kvaliteten på Chris Benz klockor, erbjuder vi tre års garanti för varje modell. Naturligtvis är denna förlängda garantiservice av ytterligare ett år avgiftsfri.