Utvecklarna av den nya Jacques Farel Hayfield-kollektionen har använt många timmar, passion, ideér och känsla i sina projekt. Målet var att göra armbandsuret så hållbart som möjligt. Projektet karaktäriseras också av idén om att vi borde fokusera mera på det allra nödvändigaste för att kunna uppleva tiden mera medvetet. Vi borde bara försöka komma ihåg att ta en paus från vardagens liv och rörelse.

Använda material

Valnötsträet som har använts för veckans armbandsur, Jacques Farel Hayfield ORW 1007-uret, är FSC-certifierat och kommer från kontrollerade odlingar. FSC-symbolen står för transparens och trovärdighet, och försäkrar att människor och natur behandlas rättvist.  Efter att ha stämplat, filat och borrat träet för boett-ringen, försluts den och lackas för att skydda träet från fukt och torka.

Vår ORW 1007’s gröna läderrem består också av naturligt tyskt eko-läder. Färgen på remmen är fri från tungmetall och krom. Internationella Associationen för Naturtextilier (International Association of Natural Textiles, IVN), Associationen för ekologiskt jordbruk (Association for Organic Agriculture) och Europeiska stiftelsen för allergiforskning (European Foundation for Allergy Research) har certifierat färgerna som förenliga med miljö och hälsa. Ytorna har inte heller täckts med miljöskadliga och ohälsosamma plaster, och lädret är inte präglat.

Urtavlan är vit med silverfärgade streckmarkeringar och visare. Det finns två svarta arabiska siffror på urtavlan.  Utöver det visas minuter och sekunder i arabiska siffror under streckmarkeringarna.

Urverket är ett kvartsur och vattentrycket är 3 bar.

Andra varianter av Jacques F. Hayfield-kollektionen

De andra varianterna i Jacques Farel Hayfield-kollektionen finns nu tillgängliga i två storlekar. De finns tillgängliga i boetter med storlek 38 och 42 millimeter. Det finns ingen skillnad mellan män och kvinnors armbandsur, de vackra men simpla modellerna kan användas universellt. Versionen som är 42 mm i diameter har också tre kronografer gjorda av trä som visar datum och veckodag.