Vår veckans klocka är Seiko SSE003J1 Astron. Det har en elegant silverfärgad hårddragna titan armband och en svart urtavla med tre kronografer. Rörelsen är en solrörelse. Denna klocka anpassas till din nuvarande tidszon, även när den är i gång. Seiko Astron ansluts automatiskt till GPS-nätverket.

Den exakta tiden. Ansträngning.

Seiko SSE003J1 Astron GPS_Solar

Ställa in tidszonen

  1. Du bör vara där, det har din klocka fri sikt mot himlen och GPS-nätet.
  2. Håll D-knappen intryckt i 6 sekunder. Släpp den så snart den andra handen flyttas till 30 sekunder. Receptionen ska nu ta max 2 minuter.
  3. Har den andra handen för att ”Y” eller ”N” av mottagningen är slutförd. Detta kommer att visas i 5 sekunder. Efter det att tim- och minutvisare, lokal tid och datum flytta tillbaka till den aktuella uppsättning tidzonen.

Aktivera flygläget

  1. Håll C-knappen intryckt i 3 sekunder.
  2. Pekaren på multi-indikatorn pekar på det lilla flygplanet. När flygläget är aktiverat, visas inte statusen för strömreserven.

Återställ flygläge

1. Upprepa proceduren 1.

Ställ in sommartid

  1. Dra ut kronan till den första snäpp-in-positionen. Pekaren av Multi-indikatorn flyttas till den aktuella sommartid (DST) – se attityd. Stoppurets andra hand visar nu den aktuella tidszonen.
  2. Håll D-knappen intryckt i 3 sekunder inom 5 sekunder efter utförande 1. Indikators handen flyttas till DST (ON), timmes och minuts händer kommer avancera en timme.
  3. Tryck på kronan igen. Stoppurets andra hand kommer tillbaka till 12 klockans ställningen.