Vår veckoklocka är Antique HOME 50336 Vintage klocka. Klockan slår med en modern industriell design, för dess metallhölje antyder en grov, rostig yta. Urtavlan visar bilden av ett öppet balanshjul. Ta reda på mer om balanshjulsmotivet och veckans Antique HOME klocka.

Specialfunktion för det öppna balanshjulet

Balanshjul är definitionen för det svängande balansspiralsystemet, eftersom det används i många mekaniska rörelser. Svängningssystemet fungerar som en regulator för små klockor, d.v.s. speciellt för armbandsur och fickur, men även för väckarklockor, väggur, kronometrar etc. Föregångaren till balanshjulet var kantflykten. Balanshjulet svänger runt sin axel med en viss period av svängningar eller frekvens, som bestäms av de två svängarna. Tillsammans med escapement ger den omväxlande gradvis stopp och frigöring av hjulmekanismen, som drivs av klockans energikälla. Den gradvisa processen indikeras av en pekare kopplad till hjulmekanismen. Idén om användningen av balanshjulet samt en spiralfjäder utvecklades efter ett förslag från Jean de Hautefeuille av Christiaan Huygens. 1675 fick han ett franskt patent på det.

Vår Antique HOME 50336 i industriell design

Vår veckoklocka Antique HOME 50336 är en väggklocka i antik eller vintage look. Klockan passar med andra ord perfekt in i den just nu trendiga industridesignen som påminner om tidigare fabriks- och industribyggnader. Den klassiska väggklockan har en silvermetallboett som ser ut som industriellt rostfritt stål. Klockan är avlång, vertikalt anordnad, varvid urtavlan är i toppen av klockan. Du kan se bilder på ett öppet balanshjul med fem hjul. Den största uppsättningen hjul utgör grunden för de svarta antika händerna. De röda, arabiska siffrorna cirklar händerna. Nedanför urtavlan kan du läsa „THE MECHANICAL PART DESIGN EXPERT“. Urtavlans bakgrund är grå/silverfärgad. Den vintage väggklockan är skyddad av ett glas och en tjockare metallram.