I en värld där tid har blivit en värdefull resurs har Citizen etablerat sig som ett av de ledande varumärkena inom klockindustrin. Sedan grundandet 1930 har Citizen kontinuerligt erbjudit banbrytande innovationer och tidlös elegans. Med en kombination av högprecisteknologi och förstklassig design har Citizen blivit ett av världens mest respekterade och ansedda varumärken.

Vad utmärker BN0166-01L?

BN0166-01L är en spännande modell från Promaster-serien. Denna serie har, liksom varumärket Citizen, ett mycket gott rykte inom dykarur-branschen. Klockan är vattentät upp till 200 meter och är tydligt registrerad som en dykarur. Indikationer på detta inkluderar den särskilt tjocka roterbara bezeln, de tjocka visarna som lyser i mörkret och det behagliga uretanarmbandet att bära, särskilt på sommaren.
Modellen är dock inte en helt vanlig klocka från Promaster-serien.
Bezeln i grönt blått sticker omedelbart i ögonen. När man tittar på urtavlan är det grönt blåa färgen, den här gången med en skimrande pärlfinish, omedelbart iögonfallande. Urtavlan kan påminna om en mycket suddig del av ett hav.
Klockan är utrustad med Citizens välkända Eco-Drive-drivsystem. Fördelen med detta är att klockans batteri aldrig behöver bytas ut. Klockan laddas upp genom solljus och konstgjort ljus. Citizen var inte bara det första varumärket som sålde en klocka av detta slag, de har också förfinat denna drivsystem i över 40 år. Dessutom är det imponerande att klockan har en gångreserv på minst 180 dagar, vilket innebär att den skulle fortsätta fungera i ett halvt år utan att komma i kontakt med ljus.
Efterfrågan på klockan är mycket hög. En av anledningarna är dess tekniska finess och unika design, och den andra är begränsningen av antalet exemplar. Den säljs bara 7 000 gånger över hela världen, inklusive på Uhren4you.de.

Citizen: En resa genom historien hos ett legendariskt varumärke

Citizen är känt och uppskattat över hela världen för sina högkvalitativa klockor och innovativa teknologi. Men hur har detta legendariska varumärke utvecklats över tid? Följ med på en spännande resa genom Citizens historia.

Ursprunget till Citizen sträcker sig tillbaka till år 1918, när Shokosha Watch Research Institute grundades i Japan. Denna forskningsinrättning lade grunden för senare utveckling av Citizen-klockor. År 1930 introducerades den första armbandsklockan från Citizen, och företaget etablerade sig som en pionjär inom klockindustrin.

Under de följande årtiondena erhöll Citizen global erkännande genom banbrytande innovationer. En av de mest anmärkningsvärda prestationerna var utvecklingen av den revolutionerande Eco-Drive-teknologin på 1970-talet. Denna innovativa funktion gjorde det möjligt för klockor att omvandla ljusenergi till elektrisk energi och lagra den i ett uppladdningsbart batteri. På så sätt blev Citizen-klockor miljövänliga och behövde inte längre batteribyten.

1980-talet präglades för Citizen av införandet av ytterligare teknologiska genombrott, inklusive världens tunnaste kvartsarmbandsur och den första solklockan. Citizen etablerade sig som en föregångare inom utvecklingen av miljövänliga och tekniskt avancerade klockor.

Med tiden utvidgade Citizen sitt produktsortiment för att tillgodose olika smaker och behov. Oavsett om det är klassiska dressklockor, sportiga kronografer eller moderna smarta klockor erbjöd Citizen ett brett utbud av modeller för varje tillfälle.

Förutom sin teknologiska innovation har Citizen alltid värderat stilfull design och högkvalitativa material. Kärleken till detaljer och användningen av förstklassiga komponenter har gjort Citizen-klockor till tidlösa accessoarer.

Men Citizen är inte bara ett varumärke som står för kvalitet och teknologi, utan även för hållbarhet och socialt engagemang. Eco-Drive-teknologin minskar miljöpåverkan från engångsbatterier, och företaget deltar aktivt i miljöskyddsprojekt och filantropiska aktiviteter.