Veckans klocka – AMS W7019

Klockor från varumärket AMS är en vacker accessoar för varje hem. Oavsett om det är väggklockor, bordsklockor eller farfarsklockor. Hos AMS kan du njuta av ett stort urval av olika och högkvalitativa klockor MADE in Germany!

 

I den här artikeln kommer vi att titta på specialmodellen W7019 och gå in i detalj om specialfunktioner och eventuella produktegenskaper.

Denna modell tillverkas exklusivt för Uhren4you.de och är därför strikt begränsad.

Även modellerna W7018 & 7018A i samma design men i en annan färgskala är begränsade. Du hittar fler specialmodeller i AMS Edition-kollektionen.

Produktegenskaper för AMS 7019

  • Klockans mått: 65 cm x 23,5 cm x 7 cm (höjd x bredd x djup)
  • Urverk: Kvartsurverk
  • Funktioner: Timvisare, minutvisare, melodi
  • Melodi: Westminster & Bim-Bam (melodierna slår timmen på timmen)
  • Material/klockglas: Metall & högkvalitativ plast / mineralglas
  • Färgsättning: Guldfärgad finish med guldlackerade urtavlor
  • Urtavla: Romerska siffror med svarta visare
  • Specialfunktion: Automatisk nattavstängning av melodin mellan kl. 22.15 och kl. 06.45 Melodi och nattavstängning kan slås på/avltbar
  • EAN: 4037445157132

 

Pendeln levereras i originalförpackning och kontrolleras noggrant av vårt lagerteam för funktionalitet och eventuella defekter före leverans.

Pendeln för denna klocka finns inuti lådan och är fäst med tejp.

Klockan drivs av standard AA mignon-batterier. 2 stycken behövs för uppstart. Ett batteri för att driva urverket och det andra för melodin och timslaget. Du kan också köpa batterierna här till ett rimligt pris och helt enkelt lägga till dem i din beställning.

Om du behöver hjälp med uppstarten kan du ladda ner instruktionerna här.

 

Du kan också kontakta oss via e-post på service@klockor4you.nu.

AMS historia

Klockfabriken AMS i Schwarzwald kan se tillbaka på en lång historia rik på traditioner. AMS klockor har tillverkats i Furtwangen i Schwarzwald i mer än 160 år.

Klockorna står för estetik och kvalitet och uppfyller högt ställda krav. Sortimentet omfattar både traditionellt hantverk från Schwarzwald och moderna klockor tillverkade av framtidsorienterade material.

Tidslinje

1776 – Joseph Mayer handlar med klockor i Köpenhamn och erbjuder reparationstjänster. Han är nära släkt med välkända urmakare som Joseph Ganter och Benedikt Faller & Mathäus Hummel.

1838 – Hans sonson German Mayer, en skicklig urmakare, grundade German Mayer Company i Reading, England, som är en sammanslutning av urmakare.

1841 – Den 14 december skickar German Mayers far Andreas Mayer några klockdelar till Reading. Fakturan på 937 gulden och 5 kreuzer är det första skriftliga dokumentet om Mayers klocktradition. Av denna anledning anses 1841 vara grundningsåret.

1900 – År 1900 arbetar ca 6-8 urmakare och andra assistenter i urverkstaden. Verkstaden drivs av Tysklands son Joseph Mayer.

1906 – Alois Mayer, den äldste sonen, bygger ett högtrycksvattenrör och moderniserar familjeföretaget med svarvar, kuggkvarnar och valsverk.

1922 – Företaget registreras i handelsregistret som „Alois Mayer, Uhrenfabrik Schönenbach“.

1957 – A. Mayer OHG under ledning av sönerna Heinrich (född 1927) och Konrad (född 1930) flyttar in i en ny, tvåvånings fabriksbyggnad i Schönenbach. Detta gjorde det möjligt att öka produktionen många gånger om.

1981 – AMS-Uhrenfabrik A. Mayer GmbH grundas och Adalbert Mayer (född 1960) ansluter sig till kretsen av aktieägare. I januari 1993 blir A. Mayer verkställande direktör och leder företaget tillsammans med sin far Heinrich i sjätte generationen.

2001 – Ett nytt logistikcenter byggs! En ny 1400 kvadratmeter stor hall med ett höglager för färdiga produkter byggs på företagets anläggning i Schönenbach. Företaget sysselsätter ca 20 personer och har en verksamhetsyta på 2500 kvadratmeter för lagertillverkning, ytbearbetning och montering.

 

Vårt AMS-sortiment omfattar för närvarande cirka 700 modeller. Mer än 80% av klockorna finns alltid i lager i vårt centrallager i Osnabrück på Averdiekstraße 28.

Vad våra kunder säger…

Vad våra kunder säger om AMS klockor

 

Kundnöjdhet är vår högsta prioritet. Av den anledningen försöker vi förbättra oss själva dag för dag och förbättra våra produkter såväl som våra processer.

 

Tack för denna underbara klocka. Jag kombinerar gammalt och nytt och den ser verkligen högkvalitativ och intressant ut.

AMS 617/1 - Sarah Menke

Vacker antik look, är som på bilden. Klockan gör definitivt ett uttalande. Leveransen gick smidigt och paketet var hos oss redan nästa dag. Om vi behöver en annan klocka beställer vi gärna igen. Tack så mycket 🙂

AMS 5977 - Natalie

Mycket trevlig klocka, allt är i ordning, jag kan bara rekommendera det.

AMS 835 - Anne Kasprick

3 års garanti!

 

Hos Klockor4you.nu får du dessutom ytterligare ett års garantiförlängning. Om ett problem med urverket, slagverket eller mekaniken skulle uppstå inom garantiperioden, tar vi över garantin för din klocka.

 

Vår slutsats

AMS kännetecknas av exakta urverk, tilltalande design och ett brett urval av stilar och material. AMS klockor är kända för sin kvalitet och pålitlighet. De erbjuder ett varierat urval av klockor för olika smaker och tillfällen. Sammantaget är AMS-klockor ett bra val för dig som letar efter högkvalitativa och eleganta klockor.