Veckans klocka har blivit denna gång väggklockan AMS 2663/1! En klassisk väggklocka från tillverkaren AMS med mekanisk rörelse och 4/4-Westminster slagverk.

 

Advent säsongen

För tyskarna är julen årets viktigaste helgdag, när hela familjen kommer ihop. Perioden före jul motsvarar de fyra veckorna före den heliga kvällen och börjar med den första adventen. Lägenheten är inredd för jul med gran, grenar och ljus. Varje söndag i Advent lyser ett ljus på Adventkronan.

Adventskranz
Weihnachtsdeko

Barnen får en adventskalender med 24 dörrar eller små påsar. På Advents söndagar samlas folk ofta för att ha varma drycker som bål eller te, och att äter kex, pepparkakor och stollen. Denna anpassning existerar sedan början av 1900-talet.

Varför passar klockan så bra med Advent?

Färgen: Valnöthöljets varma mörkbrun anpassas fantastiskt till en varm och mysig atmosfär! Den kan kombineras särskilt bra med andra valnötmöbler, men även i ett modernt vardagsrum är det en blickfångare. Som i det här exemplet med ljusa eller till och med vita möbler. Till exempel harmonerar den bruna nyansen i kombination med den gyllene pendeln mycket intensivt med en orange röd eldstad eller med din Adventkrans ljus. Det ger tillsammans en trevlig, också optisk värme!

Traditionell
Für den Advent
Kaminfeuer
Glockenspiel

Klockspel: klockan har en mekanisk 8-dagars 4/4 Westminster slagverk. I överensstämmelse med jul och advent säsongen gillar man att lyssna på julkarlar eller åtminstone harmoniska klockspelar som i kyrkan. Med denna väggklocka har du henne faktiskt klockspel i vardagsrum hemma. Dessa melodier kan bara höras på jul!

Den klassiska: Den här klockan är i allmänhet väldigt klassisk. Det mörka valnötträet, den gyllene pendeln och de svarta romerska siffrorna är en indikation. Klassisk såväl som väldigt traditionell är vår heliga jul. Det kommer från en mycket lång tradition och fördjupas av många mestadels privata tullar och tullar. Den här vackra väggklockan borde vara en del av den, eftersom den har en lugn, kontemplativ och varm utstrålning.

Merry Christmas