Veckans klocka är Karlsson KA5668BK, en klocka som på samma gång fungerar som en spegel. Den kompletterar alla typer av bostäder, eftersom kombinationen av en spegel och klocka knappast kan slås då det gäller funktionalitet och stil.

En spegel är en reflekterande yta – tillräckligt slät för att ljuset, enligt lagen om reflektion med sin parallellitet på plats, ska skapa en reflektion. Grovheten på spegelns yta måste vara mindre än ungefär halva ljusets våglängd. En grövre vit yta reflekterar också ljus, men sprider det godtyckligt i alla riktningar.

Schlafzimmer
Esszimmer

Oberoende av om du tänker placera klockan i sovrummet eller i badrummet, är den här väggklockan perfekt för dig att spegla dig, applicera smink eller i allmänhet göra dig färdig för att gå ut.

Klockan kan användas i vardagsrum eller matsal för samma aspekt. I det här sammanhanget skulle den dock i första hand fungera som en absolut blickfångare.

Spegelns symbolik

Spegeln är en väldigt tvetydig symbol. Å ena sidan representerar den fåfänga och sensualitet, å andra sidan självmedvetenhet, visdom och sanning: detta är ursprunget till ordspråk som ännu används idag, ”att ta sig en titt i spegeln” eller ”en reflektion av själen”. I antika kulturer representerade spegeln en reflektion av personens själ, i vilken själen kunde fångas och spärras in. Orden för ”spegel” och ”liv” var identiska i antikens Egypten. Kelterna begravdes med sina speglar av samma orsak. I den grekiska mytologin blev Dionysos själ fångad i en spegel av titanerna. En reflektion i en spegel är också en vanlig jämförelse inom buddhismen.

Versioner av KA5668BK

De här tre versionerna är nyligen lanserade av Karlsson. Veckans klocka är Karlsson KA5668BK och de två versionerna i kopparfärg respektive guldfärg. Nedan kommer du att se precis hur väggklockan fungerar, det vill säga då en blomma placerats framför den.