Smartklockornas funktioner

Smartklockan har blivit allt populärare under åren. Idag finns det redan många tillverkare som vill följa den här trenden och nu erbjuder smartklockor. Bland dessa finns Kronaby, Garmin, Citizen och till och med Tommy Hilfiger. Men är detta bara en trend, eller har smartklockan visat sig vara en praktiskt daglig följeslagare, som inte bara är till nytta för affärsmän? Du borde svara på den här frågan själv eftersom användningen av teknologi och smarttelefoner ännu är väldigt ambivalent i vårt samhälle.

Likväl, om du har funderat på att köpa en smartklocka, är den här artikeln för dig. På Timeshop4you.co.uk har vi testat två smartklockor, som inte exakt ser ut som smartklockor då man först tittar på dem. Vi visar hur de fungerar och vad du kan göra med dem; detta är vårt test av smartklockor för 2017:

Smartphone

Citizen BZ1006-82E

Det här armbandsuret ser inte ut som en smartklocka när du först ser det. Tvärtemot vad man kunde föreställa sig då det gäller smartklockor, kan man inte läsa meddelanden eller öppna appar med armbandsuret. Bluetooth-uret används bara för att få notifikationer och att sätta alarm. Detta görs med armbandsurets egna knappar och krona. Alla andra funktioner, så som klockans evighetskalender, batteriindikatorn eller 24 timmars-skärmen kontrolleras också på själva klockan. Förutom alla dessa funktioner har detta armbandsur för män också ett visuellt elegant utseende.

Citizen Bluetooth App

Citizen-uret kallas också Bluetooth-ur av tillverkaren. Då man använder detta armbandsur är det första steget att ladda ner Citizen Bluetooth-appen på sin smarttelefon. Då man aktiverat Bluetooth och appen kommer de två elektriska enheterna att anslutas till varandra. Nu kan man på smarttelefonen välja vilka typer av notifikationer man vill få på smartklockan. Det finns ett gratis urval som inkluderar SMS, telefonsamtal och kalendernotifikationer, men också notifikationer från appar som Instagram, Facebook, WhatsApp och många flera kan tas emot. Notifikationen märks på smartklockans vibration och ett kort pip.

Screen Citizen Bluetooth App
Smartwatch Kronaby A1000-0793

Kronaby A1000-0793

Det här armbandsuret verkar ännu mindre vara en smartklocka än Citizen-uret. Urtavlan är helt enkelt vit med svarta arabiska siffror och silverfärgade visare, men det verkar inte vara möjligt att se något annat från den än tiden. Men låt dig inte luras, hemligheten med Kronaby-smartklockan ligger i knapparna och kronan.

Kronaby App screen

Igen måste man börja med att ladda ner Kronaby-appen. Sedan öppnar man appen och håller in kronan på armbandsuret. Appen och uret kommer automatiskt att hitta varandra och anslutas. Efter kalibreringen kan man öppna huvudmenyn. Här väljer man först en funktion, antingen kontroll av urtavlan, de tre knapparna inkluderat kronan, vibrationen eller aktivitetsspåraren.

Kronaby App screen

Om man nu t.ex. väljer knapparna kan man exakt bestämma vilka funktioner dessa ska ha. Man kan helt enkelt dra varje fält till en av knapparna i appen. Det här kan man ändra så mycket man vill. När respektive knapp trycks på kommer funktionen att utföras. Man kan välja ”Find Phone”, vilket betyder att när knappen trycks på kommer en signal på mobiltelefonen att triggas. Man kan också välja ”Music Control”, för att justera volymen med knapparna ovanför och under, eller välja ”Camera”, som tar en bild på mobiltelefonen då man trycker på knappen. Andra funktioner är ”Walk me home”, ”Mute phone” eller ”Remember this sport”.

Kronaby-smartklockan för kvinnor och män kan därför individuellt anpassas och finjusteras enligt de egna behoven och inställningarna kan alltid ändras igen!