Ett kontor är ett utrymme för huvudsakligen administrativa aktiviteter såsom skrivande, läsning, beräkning och diskussion. En bra utrustning för optimalt arbetande är särskilt viktigt. Naturligtvis ingår även en lämplig kontorsklocka för att alltid hålla koll på tiden. I vår butik finner du en mängd olika klockor att välja mellan. Läs vidare för att ta reda på vad som utgör en bra kontorsklocka.

Begreppen „skrivrum“, „affärsrum“ eller „inlärningsrum“ kombineras alla till en funktion hos kontoret. Beroende på syftet, fungerar ett kontor för en enda person eller många personer (öppet kontor) som ett arbetsutrymme där ett företags eller en organisations skrivande eller administrativa arbete utförs. Kontorsutrustning omfattar kontorsmöbler som skrivbord, skåp och/eller hyllor samt kommunikationsutrustning som telefon och fax. Sedan mitten av 1980-talet har datorer också använts i de flesta kontor för att bearbeta data såväl som att kommunicera. I allmänhet kan man säga att alla kontor har ett liknande utseende. Ibland är de modernare, ibland mer klassiska. Ofta är dock kontor ganska sterila och innehåller bara de mest nödvändiga sakerna som behövs för arbetet.

Egenskaper hos en bra och lämplig kontorsklocka

Det finns en sak som alla kontor har gemensamt: anställda behöver en klocka – därför att tid är dyrbar. En klocka behövs antingen för att veta när lunchpausen börjar, när arbetsdagen är slut, eller, naturligtvis, när viktiga datum äger rum. Därför är de flesta kontorsklockor utformade för att se ut som kontoren själva. Enkla och sterila, utan stora utsmyckningar, och så innehåller de vanligtvis bara de mest nödvändiga funktionerna. Dessutom bör de vara lätta att läsa av, så att du snabbt kan se tiden från ett avstånd med en enda blick. Av denna anledning är exempelvis arabiska siffror mycket väl lämpade, och vi kan vanligtvis tolka dem utan en närmare titt. Även utgör svarta figurer på en vit bakgrund den högsta kontrasten och kan därför läsas av enkelt och snabbt.

Kontorsklockor hos Klockor4you.nu

GER-Technik AU-FA-45

Du kan finna kontorsklockor i vår butik, till exempel från GER-Technik. AU-FA-45 är en 45 cm radioklocka med svarta arabiska siffror och tjocka svarta tim- och minutvisare på en vit bakgrund. Det är enkelt och enkelt, mycket lätt att läsa. Eller COE-520-O, som har silverfärgade visare med ett svart index och pekare. En särskild egenskap, som också är viktig att veta på ett kontor, är datumet. Denna klocka har också en exakt kalender.

GER-Technik COE-520-O
Karlsson KA5620ST

Ett annat praktiskt alternativ skulle vara bordsklockor på kontoret. Placerade på varje skrivbord hos de anställda, kommer ingen att någonsin glömma tiden igen. Vi kan till exempel erbjuda varumärket Karlsson. KA5620ST är en digital skrivbordsklocka med vita arabiska siffror på en svart bakgrund. Höljet är gjort av vackert borstat rostfritt stål. Ta en titt på bordsklockorna för kontoret nu.