100 dagar
öppet köp
Köp gåvor nu!
Om inte vänligen snälla tillbaka på det nya året!
Exit Exit

100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Schweizisk tillförlitlighet

Stationens klocka förändrade världen

Stationens klocka har förändrat världen från Nordamerika. Tågresor i USA runt 1840 var fortfarande mycket tidskrävande. Sedan dess har posten transporterats med tåg. För dem som väntade på posten och resenärerna var dock de upp till 70 olika regionala tiderna i USA en stor olägenhet. För att få lite ordning på denna jumble av olika tider, och resenärerna behövde inte vara helt förvirrade, installerades flera klockor av olika tider på tågstationer. Stationens klocka var född. Tyvärr hjälpte detta inte tillräckligt. Det var fortfarande för många gånger att tänka på. Amerikanen Charles Dowd föreslog att dela USA i fyra tidszoner. Från och med november 1883 är dessa tidszoner standardtid på alla nordamerikanska tågstationer och postkontor. Naturligtvis måste den här tiden tilldelas på alla officiella platser. Och så fortsätter stationsklockan att spridas. År 1900 anpassades detta system för hela världen och 24 tidszoner i världen skapades.

Enkel och spännande design

Det är inte ovanligt att hängningen av en stationsklocka helt förändrar intrycket av rymden i en lägenhet och skapar en helt ny känsla av rymd. Det är just denna kontrast att hänga en klocka i sitt eget hem, som faktiskt är hemma inom transportsektorn, som är mycket efterfrågad. Även på kontor klarar sig de stora klockorna mycket bra. De är definitivt ett blickfång.
Tidlöst och elegant är bara några egenskaper som gäller för väggmonterade stationsklockor. På grund av den reducerade designen erbjuder de en idealisk kontrapunkt till en lekfull heminredning. Numera är minimalismen i detta ofta förknippad med orden retro eller antik. Också för att stationsklockornas enkla elegans knappast kan hittas någon annanstans i vår tid.

HiddenGarantie