100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Stationsklockor - schweizisk tillförlitlighet

Stationsklockan förändrade världen

Stationsklockan förändrade världen från Nordamerika. Runt 1840 var det fortfarande mycket dyrt att resa med tåg i USA. Sedan dess har posten transporterats med tåg. För dem som väntade på posten och resenärerna var dock de upp till 70 olika regionala tiderna i USA ett stort irritationsmoment. För att få lite ordning på detta virrvarr av olika tider, och resenärerna inte behövde vara helt förvirrade, började de fästa flera klockor på de olika tiderna på tågstationerna. Stationsklockan var född. Tyvärr hjälpte detta inte tillräckligt. Det var fortfarande för många gånger att tänka på. Amerikanen Charles Dowd föreslog att USA skulle delas in i fyra tidszoner. I november 1883 är dessa tidszoner standardtid på alla nordamerikanska stationer och postkontor. Naturligtvis måste denna tid hedras vid alla officiella organ. Och så fortsätter stationsklockan att spridas. År 1900 anpassades detta system för hela världen och de nu kända 24 tidszonerna i världen skapades.

Enkel och spännande design

Det är inte ovanligt att hänga upp en stationsklocka för att helt förändra intrycket av rymd i en lägenhet och skapa en helt ny känsla av rymd. Det är just denna kontrast till att hänga upp en klocka som faktiskt hör hemma i transportsektorn i det egna hemmet som är mycket efterfrågad. De stora klockorna ser också väldigt bra ut på kontoret. De är definitivt ett blickfång.
Tidlös och elegant är bara några av de attribut som gäller för väggstationsklockorna. Tack vare sin reducerade design erbjuder de en idealisk motpol till lekfull heminredning. Numera förknippas den minimalistiska aspekten av detta ofta med orden retro eller antik. Också för att stationsklockornas enkla elegans knappast kan hittas någon annanstans i vår tid.

HiddenGarantie