100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Tips och trender inom kvartsklockor

Hitta rätt pilotklocka för dina behov

Kvartsklockor fungerar med en elektronisk pulsgenerator och är multifunktionella klockor. I slutet av 1920-talet gavs startsignalen för de elektroniska allroundarna. De första stegen i kemi och fysik ägde rum och banade väg för de senare modellerna av ett kvartsur. På 1950- till 60-talet blev Seiko en av pionjärerna bland tillverkare och lanserade det första armbandsuret med kvartsur. Några år senare utvecklades det till massmarknaden och Seiko och Citizen började lösa batteriproblem genom alternativa energikällor. Det finns ett stort urval - ta reda på vad som passar dig i den här artikeln!

Innehållsförteckning

Vad skiljer en kvartsklocka

Namnet på kvartsklockor är den elektroniska eller elektromekaniska rörelsen istället för en helt mekanisk rörelse. Kvartsurverket består av oscillerande kvarts och klockkvarts och sätter takten med en vanligtvis tydligt hörbar, hoppande begagnad. Jämfört med automatiska klockor, som avviker med upp till 30 sekunder per dag, är kvartsklockor sanna precisionsinstrument: i genomsnitt avviker de från realtid med bara fem sekunder per dag. Detta utlöses av kvartsens fysikaliska egenskaper, varav en är den exakta förutsägbarheten för elementets vibrationer. Modemärken som Boss erbjuder också moderiktigt tilltalande kvartsklockor med många ytterligare funktioner idag.

Många funktioner - Vad vill du ha?

Idag, när vi pratar om utbudet av funktioner när vi tänker på klockor, tänker vi snabbt på smartklockor. Men kvartsuret kan också ta på sig en mängd olika uppgifter i vardagen. Kompassen och höjdmätaren ger dig till exempel information om var du befinner dig med en överblick. Ofta kan olika tidszoner visas, två gånger är nästan en standard men inte ett måste. För din organisation har du ofta en loggbok, timern, ett larm och en kalender till ditt förfogande. Kronografen, en slags stoppurfunktion, kan också stödja detta. Samtidigt kan kvartsklockor vara vattentäta till stora djup. Några av de robusta höljena tål fyrsiffriga vattendjup. En underkategori av kvartsklockor är radiostyrda klockor, som är kända för ytterligare noggrannhet.

Vad du ska leta efter när du köper en kvartsklocka

Två huvudfrågor som du bör ställa dig själv har redan tagits upp. För det första, vilka funktioner vill du hitta i din kvartsklocka? Ett armbandsur har en liten skärm, som snabbt verkar onödigt trångt med fyra till fem funktioner som du inte vill ha. Men många ytterligare funktioner är ett praktiskt hjälpmedel i vardagen och kan inte tas över uteslutande av smartphones, surfplattor och andra universalmedel för digitalisering.
För det andra var kvartsklockor föremål för problemet med frekventa batteribyten från början. Därför började Seiko och Citizen utveckla ny teknik för över 20 år sedan. Oavsett om det var en display med solceller, uppladdningsbara celler i den lilla kvartsrörelsen eller andra alternativa energikällor var målet att öka tiden mellan batteribyten. På lång sikt kommer du inte att kunna undvika att gå till en specialist, men det finns definitivt stora skillnader i hur ofta du måste ge din kvartsklocka ett nytt batteri. Ta gärna en titt på våra specifikationer och bestäm själv vad som är en acceptabel period för dig.

kvarts klockor trender

På grund av populariteten hos vintageprodukter, som har blivit en riktig trend de senaste åren, upplever kvartsklockor också en återuppkomst. Klassikerna imponerar ofta med sin robusthet och framför allt beprövade teknik. Enligt undersökningar av marknadsundersökare är det just denna teknik som kunderna faktiskt vill se idag. Det innebär att klockorna ska exponera sina rörelser så mycket som möjligt och göra dem synliga så att du som bärare av klockan kan fascineras av tekniken bakom din tidsvisning. Dessutom upplever kronografer samt materialen brons och titan för närvarande enorm popularitet. Alla dessa funktioner kan kombineras i kvartsklockor, så du är definitivt trendig när du väljer en kvartsklocka!
Även om andra tillverkare ännu inte har namngivits, är välkända varumärken som Zeppelin, Vostok Europe eller Festina också representerade i kvartsursektorn. Moderiktigt moderna klockor med en mängd högkvalitativa funktioner finns överallt från våra många leverantörer.

HiddenGarantie