100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Tips och trender inom automatiska klockor

Hitta rätt automatisk klocka för dina behov

Automatiska klockor är speciellt för vänner av teknik. Till skillnad från kvartsklockor fungerar mekaniska rörelser här istället för elektroniska pulsgeneratorer (undantaget är Seiko med en rad mekaniska kvartsklockor). Vissa modeller, som de från Vostok Europe, innehåller en glasbaksida som ger en fri sikt över rörelsen. 100 procent precision bör inte förväntas från de flesta klockor.

Om du är intresserad här kommer du att bli glad över:

Innehållsförteckning

Vad skiljer en automatisk klocka

åt

Automatiska klockor kräver inget batteri. Den viktigaste funktionen är förmodligen den automatiska lindningen av den mekaniska rörelsen genom din egen fysiska aktivitet. När du rör armen eller handleden sätter du en fjäder i rörelsen i rörelse eller utövar energi på den. Du använder denna energi för att driva rörelsen.
Den näst viktigaste funktionen är noggrannheten hos automatiska klockor. Mellan - 20 sekunder och + 30 sekunder avviker klockorna vanligtvis dagligen. Det betyder att efter en månad kan din klocka gå fel i en kvart i värsta fall. Några automatiska klockor har dock till och med COSC-certifikatet och betraktas som kronometrar. Dessa visar sig vara mycket exakta rörelser i långa tester och körs mycket mer exakt.

Den speciella hanteringen av en speciell klocka

Om du är intresserad av en automatisk klocka bör du veta hur du hanterar den. Med en kraftreserv på en till tre dagar bör klockan bäras regelbundet. Om du bara bär klockor vid speciella tillfällen måste du vänja dig vid att regelbundet justera tiden. Vissa modeller, som de från Citizen, kan dock också ta emot och justera tiden oberoende via GPS-satelliter. Dessa rörelser är verkligen mycket hög kvalitet och bör bibehållas. Om du vill att automatiska klockor ska ha en lång livslängd bör du skydda dem från stötar, ogynnsamma omständigheter och påfrestningar. Klassiska modeller bör ta hand om rörelsen efter cirka tre till fem år så att deras livslängd förlängs optimalt.

Vad du bör leta efter när du köper en automatisk klocka

Den avgörande faktorn med denna typ av klocka är också ditt eget påstående.

Eftersom automatiska klockor "vindar" sig själva genom din rörelse måste du vara uppmärksam på kraftreserven eller kraftautonomin. Detta indikerar om din klocka kan klara sig utan rörelse i 32 timmar eller till och med göra utan din aktivitet i upp till dubbelt så lång tid. Om du till exempel är någon som inte alltid bär en klocka, bör du köpa en automatisk klocka med en mycket hög effektreserv. Detta skulle ge dig den bästa chansen att inte behöva justera din klocka manuellt ofta.

Modetrender medför också faror

Det är viktigt att nämna trenden mot mekaniska klockor. Modemärken och tillverkare, som i åratal bara hade kvartsklockor i sitt sortiment, erbjuder nu fler och fler mekaniska klassiker. Det är viktigt att notera att rörelserna ofta tillverkades billigt i Asien och inte är på samma nivå som predikaten "Swiss made" eller "Made in Germany". Så om du föredrar hög kvalitet, titta närmare på var urverket kommer ifrån och eventuellt också om tillverkaren har erbjudit automatiska klockor under lång tid.

automatiska klocktrender

Förutom trenden mot smartwatch, upplever mycket klassiska modeller också sin uppgång om och om igen, oavsett tid. Oavsett om det är av nostalgiskäl eller de tekniska fördelarna jämfört med digitala klockor från Apple och co: automatiska klockor är definitivt en av de mer populära kategorierna igen. Specialmodeller från Zeppelin, till exempel, kan bäras både som halsband och på ett armband med bra teknik. Den flytande rörelsen i den andra handen gör det unika med automatiska klockor tydliga. Rörelsen går utan batteri eller uppladdningsbart batteri och du kör själv tiden, så att säga. Varumärkena Seiko och Citizen är mycket väl positionerade i valet av automatiska klockor.
Kolla även in modeller från Chris Benz. Även om varumärket inte är så känt har det klockor av mycket hög kvalitet till rimliga priser i sitt sortiment.

HiddenGarantie