100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Tips och trender för automatiska klockor

Hitta rätt automatisk klocka för dina behov

Automatiska klockor är speciellt för vänner av teknik. Till skillnad från kvartsklockor fungerar här mekaniska urverk istället för elektroniska pulsgivare (undantaget är Seiko med en rad mekaniska kvartsklockor). Vissa modeller, till exempel Vostok Europe, har en baksida av glas som ger fri sikt över urverket. 100 procent precision är inte att förvänta sig av de flesta klockor.

Om du är intresserad kommer du att bli glad över:

Innehållsförteckning

Vad är det som gör att en automatisk klocka sticker ut?

Automatiska klockor kräver inget batteri. Den viktigaste funktionen är förmodligen den automatiska lindningen av den mekaniska rörelsen genom din egen fysiska aktivitet. När du rör armen eller handleden sätter du en fjäder i rörelse eller utövar energi på den. Det är genom denna energi som du driver rörelsen.
Den näst viktigaste funktionen är noggrannheten hos automatiska klockor. Mellan - 20 sekunder och + 30 sekunder brukar klockorna avvika dagligen. Det betyder att din klocka efter en månad i värsta fall kan gå en kvart fel. Några automatiska klockor har dock till och med COSC-certifikatet och anses vara kronometrar. Dessa visar mycket exakta rörelser i långa tester och körs mycket mer exakt.

Den speciella hanteringen av en speciell klocka

Om du är intresserad av en automatisk klocka bör du veta hur du använder den. Med en gångreserv på en till tre dagar bör klockan bäras regelbundet. Om du bara bär klockor vid speciella tillfällen måste du vänja dig vid att regelbundet justera tiden. Vissa modeller, till exempel de från Citizen, kan dock också ta emot och justera tiden självständigt via GPS-satelliter. Dessa rörelser är verkligen av mycket hög kvalitet och bör vårdas. Om du vill att automatiska klockor ska ha en lång livslängd bör du skydda dem från stötar, ogynnsamma förhållanden och stress. Klassiska modeller bör få rörelsevård efter cirka tre till fem år så att deras livslängd förlängs optimalt.

Vad du ska leta efter när du köper en automatisk klocka

Även med denna typ av klocka är dina egna standarder avgörande.

Eftersom automatiska klockor "lindar" av din rörelse måste du vara uppmärksam på effektreserven eller effektautonomin. Detta indikerar om din klocka kan gå 32 timmar utan rörelse eller till och med klara sig utan din aktivitet i upp till dubbelt så lång tid. Om du till exempel är någon som inte alltid bär en klocka bör du köpa en automatisk klocka med en mycket hög gångreserv. Detta skulle ge dig den bästa chansen att inte behöva justera din klocka manuellt ofta.

modetrender innehåller också faror

Det är viktigt att nämna trenden mot mekaniska klockor. Modemärken och tillverkare som i åratal bara hade kvartsklockor i sitt sortiment erbjuder nu fler och fler mekaniska klassiker. Här är det viktigt att vara uppmärksam på att urverken ofta tillverkades billigt i Asien och inte är på samma nivå som predikaten "Swiss made" eller "Made in Germany". Så om du föredrar hög kvalitet, ta en närmare titt på var urverket kommer ifrån och eventuellt också om tillverkaren har haft automatiska klockor på erbjudande under lång tid.

Automatiska klockor trender

Förutom trenden mot smartklockor upplever även mycket klassiska modeller sitt uppsving om och om igen, oavsett tid. Oavsett om det är av nostalgiska skäl eller de tekniska fördelarna jämfört med digitala klockor från Apple och co: automatiska klockor är definitivt en av de mer populära kategorierna igen. Specialmodeller av Zeppelinare kan till exempel bäras både som halsband och på ett armband med stor teknik. Sekundvisarens flytande rörelse gör det unika med automatiska klockor tydligt. Urverket går utan batteri eller uppladdningsbart batteri och du kör själv tiden, så att säga. Varumärkena Seiko och Citizen ligger mycket bra till när det gäller att välja automatiska klockor.
Kolla även in modeller från Chris Benz. Även om varumärket inte är så välkänt har det klockor av mycket hög kvalitet till rimliga priser i sitt sortiment.

HiddenGarantie