100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Tips och trender inom dykarklockor

Hitta rätt dykarklocka för dina behov

Du gillar att simma, dyka och har upptäckt vattensporter själv. Sommaren står för dörren och du funderar på vilka av dina klockor som klarar kraven på och i vattnet. Då inser du att tyvärr inga diner klockor är vattentäta och en har bara etiketten "stänksäker".
Du behöver en ny klocka som inte bara låter dig simma, utan även passar din nya passion, dykning.
Den nya klockan ska inte bara vara en tekniskt felfri klocka. Modellen ska passa dig och också klippa en bra figur i vardagen.

Den nya generationen dykklockor är inte bara vattentäta och berättar pålitligt tiden, utan är också pålitliga följeslagare för sociala tillfällen. Här kan du ta reda på vilka varianter och skillnader det finns inom dykarklockor, vilka respektive fördelar klockorna har och vilka klockor som passar dig bäst.

Innehållsförteckning

Vad får en dykarklocka att sticka ut

Dykarklockor är vattentäta och tryckbeständiga armbandsur.

Dykarklockor är alltid utrustade med en roterande ram och vanligtvis med en inbyggd djupmätare och ett dekompressionsbord.
Ramen (minutringen) markerar dykets starttid, vilket möjliggör en exakt mätning av dyktiden. Ramen kan bara roteras moturs. Detta säkerställer att den markerade starttiden för dyket alltid är före den faktiska starttiden. Dykaren är därmed skyddad om ramen oavsiktligt justeras. Detta säkerställer att dyktiden inte underskattas och att ytbeläggningsprocessen startas i tid.

Med hjälp av en dykarklocka kan inte bara dyktiden utan även beläggningen och därmed tryckutjämningen kontrolleras.

Det finns några tydliga regler som regleras i Tyskland enligt DIN-standarden 8306 om du vill tilldela klockor till kategorin dykarklocka. Dessa inkluderar den testade vattenbeständigheten, den tydliga läsbarheten från ett avstånd av 25 cm även i mörkret och möjligheten att definiera ett tidsintervall via en ram eller, om nödvändigt, timer.

På samma sätt går DIN-standarden 8306 längre när det gäller testning och föreskriver att dessa klockor måste vara tryckbeständiga upp till 20 bar eller mer, måste förbli i ett vattendjup som motsvarar den angivna tryckspecifikationen i minst två timmar, ha ett stötsäkert hölje och klockan är antimagnetisk. Först när 8306-standarden är uppfylld är det en dykarklocka.

Vad betyder vattenbeständighet?

Vi talar om vattentätning när produkten har egenskaper som förhindrar att vatten tränger in. Vad exakt detta betyder regleras av DIN-standarden 8306 som beskrivs ovan. Termen vattentålig förstås ofta på ett liknande sätt. Men det här är klockor som kanske tål regn under mycket kort tid och bara är resistenta mot handtvätt och stänkvatten. Men om klockor av denna typ lämnas i vatten under lång tid eller utsätts för högt vattentryck, tränger vatten in i dessa klockor.

Mycket enkla modeller som bara är stänksäkra kommer bara att överleva några sekunder i vattnet. Klockor av något högre kvalitet, som uppfyller DIN-standarden 8310, måste tåla nedsänkning i vatten i mer än 30 minuter vid en meter. I det här fallet talar vi dock inte om professionella dykarklockor.

Se även -> Vattentålighet

Vad du ska leta efter när du köper en dykarklocka!

När du köper en dykarklocka är det först viktigt att vara uppmärksam på korrekt märkning av vattenbeständighet. Motståndet anges i bar och noteras vanligtvis på baksidan av fodralet.

Endast klockor med beteckningen från 20 ATM (20 bar/200 m) är lämpliga för dykning.

Klockor under 20 bar eller med märkningen WR (vattentålig) är däremot inte dykarklockor och är endast lämpliga för simning, bad och dusch, eller till och med endast stänksäkra och i alla fall inte vattentäta. I detta avseende är endast klockor med en vattenbeständighet på minst 20 bar eller 200 m riktiga dykklockor som också är lämpliga för dykning.

Dykklockor skyddas mot inträngande av vatten med hjälp av tätningsringar. Men även vattenbeständigheten hos dessa klockor av högsta kvalitet är kortlivad, varför en regelbunden kontroll också är lämplig här. Som regel erbjuder alla dykklockmärken ett läckagetest. Detta är dock föremål för en avgift på grund av ansträngningen och ingår inte i köpet.

Batteribyte för dykarklockor

Naturligtvis är dykklockor redan byggda för att vara särskilt robusta, men även med den mest robusta klockan måste man vara försiktig, särskilt när det gäller att säkerställa vattenbeständighet. Därför bör batteribytet på en sådan klocka också utföras av en professionell för att säkerställa högsta och längsta möjliga vattenbeständighet.
Dykklockor är inte bara lämpliga för dykare utan också för vardagen.
Dykarklockor har en god läsbarhet av tiden och en sportig design. Detta gör dem till en trendig klocka som får bäraren att se sportig och fräsch ut.

Trender för dykklockor

Här ger vi dig en syn på utvecklingen inom dykarklocksektorn som trender. En dykarklocka förknippas alltid med en person som är aktiv inom sport och har sedan länge blivit populär som modeaccessoar och statussymbol. Ett urval av många märken av dykarklockor finns i vår butik. Mycket högkvalitativa dykarklockor erbjuds till exempel av varumärkena Citizen, Seiko, Chris Benz och även Luminox. Några av Luminox dykarklockor är till och med vattentäta till 50 bar.
Mekaniska dykklockor är mycket trendiga eftersom dessa klockor har fördelen att du inte behöver byta batteri. Ett batteribyte innebär alltid ett efterföljande test av vattentåligheten och detta är inte nödvändigt med mekaniska dykarklockor.
Nya innovativa varumärken som Chris Benz sätter accenterna i hög kvalitet till överkomliga priser. Klockorna är så robusta att de till och med tål biten av en hajattack.
Seiko förlitar sig på innovativ design med tvåfärgade rattar för nya modeller.
Citizen ger nya färger och urtavlor till klassiska modeller, vilket återupplivar sortimentet.

HiddenGarantie