100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Tips och trender inom radiostyrda armbandsur

Hitta rätt radiostyrd klocka för dina behov

Ur teknisk synvinkel är radiostyrda klockor kvartsklockor. Dessa har funnits tillgängliga på massmarknaden sedan början av 1980-talet. Signalen från en tidssignalsändare är avgörande. Som ett resultat uppnår din radiostyrda klocka enorm precision, dvs hög noggrannhet. Om du bär radiostyrda armbandsur är manuell justering inte längre nödvändig.
Ta reda på när det är vettigt att köpa en radiostyrd klocka och vad du bör vara uppmärksam på och att märken som Citizen, Dugena och Casio erbjuder mycket intressanta modeller

Innehållsförteckning

Vad skiljer en radiostyrd klocka

Uppenbarligen förblir den viktigaste funktionen, enligt namnet, radiokontakten med tidssignalsändaren. Precisionen som följer med detta är försäljningsargumentet för många fans av dessa klockor. Tekniskt sett får du vanligtvis denna signal på natten, dvs. en gång om dagen. Detta är ett försök att uppnå högsta möjliga noggrannhet utan att i onödan förbruka klockans energi. Andra exempel är stationsklockor, som uppdateras upp till en gång i minuten, eller radiokontakt per timme med farfarsklockor och liknande konstruktioner. Dessa får inte sin energi från ett litet batteri och är därför lika beroende av ekonomi som armbandsur.

Vad är radiostyrda klockor lämpliga för? Olika typer för olika ändamål

De flesta människor kommer att ha en slags radiostyrd klocka

hemma: De flesta datorer har en radiostyrd klocka för att synkronisera den interna klockan. Naturligtvis finns det också klassiska radiostyrda armbandsur. Med dessa följeslagare i vardagen har du alltid tiden redo till den andra. På så sätt kan du vara säker på att du kommer till möten i tid på grund av rätt tid på jobbet. En annan produktklass är radioväckarklocka, med hjälp av vilken du aldrig behöver gå upp sent igen. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att missa tidsomställningen på sommaren eller vintern och kan börja dagen i tid.

Sist men inte minst finns det väggklockan, som vanligtvis finns i vardagsrummet, där vi ofta spenderar tid. Att justera dessa klockor är ofta tråkigt eftersom de placeras på en svåråtkomlig plats och är ganska skrymmande. Radiostyrda klockor justerar dock sig själva!

Vad du bör leta efter när du köper en radiostyrd klocka

Innan du spenderar mycket pengar på radiostyrda armbandsur vill du naturligtvis veta vilka kriterier som gör köpbeslutet positivt. Titta först på din vanligaste vistelseort. Arbetar och bor du i massiva armerade betongbyggnader eller utsätts du för elektronik i hög grad på dessa platser? Dessa är de största störningskällorna för radiosignalen. Om radiostyrda armbandsur tar emot sin signal på natten och du sover i en byggnad där signalen inte kan tas emot, är det inte värt den extra kostnaden för den extra noggrannheten. Till exempel kommer du förmodligen att få bättre tidsinformation med en smartphone och kan överväga andra funktionella klockor som dykklockor eller automatiska klockor.

tillverkare och optik

Tillverkarna Citizen, Seiko, Dugena eller Casio, är kända för mycket högkvalitativa radiostyrda klockor. Casio, till exempel, har åtagit sig att se till att kunderna inte behöver justera sitt armbandsur manuellt den första dagen i månaden. Med Citizens Eco-Drive-teknik kan din radiostyrda klocka på handleden laddas av solenergi och därmed förlänga batteriets livslängd avsevärt. Det är just här radiostyrda armbandsur tenderar att ha sin svaga punkt.
I grund och botten bör du vara uppmärksam på vilka material och vilken displaydesign som passar dig. Om du till exempel tillbringar mycket tid i den öppna solen, skulle det vara dåligt att använda en matt skärm med grå händer och siffror.

Radiostyrda klocktrender

Radiostyrda klockor har funnits på massmarknaden i mer än 30 år. Man kan tro att eftersom smartphones enkelt kan visa tiden till sekunden via Internet är radiostyrda klockor inte längre användbara modeller. Ändå faller radiostyrda armbandsur också i den ökade efterfrågan på vintageprodukter. Klassisk design och beprövad teknik från förra seklet är mer populära än någonsin. Särskilt när det gäller maskulina produkter upplever de gamla händerna bland armbandsur ett enormt uppsving nu och under de följande åren.

HiddenGarantie