100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol
Gjord för experter

av experter

Klockor för individualister - Vostok armbandsur

Det litauiska märket "Vostok Europe" erbjuder ett intressant urval av välformade och extremt robusta kvalitetsklockor. När det gäller pris är de placerade bland högkvalitativa bruksklockor. Deras direkta konkurrenter är Casio Edifice, Seiko, Pulsar och några schweiziska tillverkare som Traser. Vostok klockor är därför inte lyxobjekt, men de representerar sin bärare på ett utmärkt sätt. Den är tillverkad av beprövade komponenter och kan enkelt konkurrera med alla klockor i sin prisklass. Men genom små detaljer och en konsekvent eftersträvad varumärkesstrategi kan Vostok-klockor tydligt skilja sig från sina konkurrenter.

Innehållsförteckning

Wostock, Bostok eller Vostok Europe? Vi upplyser!

Vostok klockor kommer från tillverkaren "Vostok Europe". De är inte relaterade till varumärket "Wostock". Deras namn stavas ofta felaktigt med V. Klockorna av märket från Litauen erbjuds dock uteslutande under namnet "Vostok-Europe". Klockorna själva kan enkelt särskiljas med bokstäverna. Det litauiska varumärket skriver namnet i västerländskt manus, den traditionella militära stämpeln använder kyrilliska bokstäver. För europeiska ögon läser det som "Bostock". Slutligen finns det priset. Vostok-Europes klockor börjar på cirka 220 euro och går upp till knappt 1000 euro. Ryska klockor har sitt pristak där litauiska klockor börjar.

Särskilda egenskaper hos en Vostok

Vostok armbandsur kännetecknas av följande faktorer på ett speciellt sätt:

Vostok armbandsur är utilitaristiska föremål. De är utformade för att på ett tillförlitligt sätt ta sig tid i tuffa utomhusbruk. Detta gör dem till en bra följeslagare, särskilt för idrottare, vandrare, dykare och flygare. De är dock inte avsedda för militärt bruk. I den billigaste varianten för 249 euro är den utrustad med en datumvisning. Kronografer från Vostok är dock redan tillgängliga för ytterligare 10 euro. Upp till cirka 350 euro finns remmar av äkta läder eller silikon för Vostock-klockor. Multi-link armband av stål finns tillgängliga från cirka 20 euro mer. I denna prisklass dominerar kronografer utbudet av Vostok armbandsur.

Det stora huset ska inte nödvändigtvis förstås som ett särskilt krigiskt designelement. Snarare kräver konstruktionen av Vostok-klockor en viss överdimensionering. Detta är särskilt tydligt i samspelet mellan lampan och glaset. Den ensamma slutar i en skarpkantad ring och faller av inåt. Detta gör det möjligt att gravera särskilt stora antal. Detta är särskilt praktiskt i dykapplikationer. Med en vattentäthet på upp till 300 meter kan matchande Vostok-klockor säkert räknas som professionella enheter. Linsernas inåtfasning gör det möjligt att sänka glaset. Med detta är den väl skyddad från laterala stötar. Vostok använder härdat mineralglas med en tjocklek på upp till 3,5 mm. Här kommer nog många att vända upp näsan och påpeka att ett safirglas hör hemma i en klocka i denna prisklass. Men Vostok hade något i åtanke när de använde detta material. Så motståndskraftigt som safirglas är, när brottlasten nås, splittras den i tusentals flisor. Dessa sätter sig sedan under hela klockan. När det gäller safirglas innebär glasskador därför vanligtvis en ersättning av rörelsen. Mineralglas bryts dock längs en ren brytkant. Klockan är då inte längre vattentät, men urtavlan, rörelsen och den inre mekaniken överlever skadan utan problem om du besöker en urmakare omedelbart.

Det infällda glaset och den upphöjda fliken ger klockan en ovanlig 3D-effekt. Utsikten över urtavlan har således en särskilt fascinerande och nästan lätt hypnotisk effekt.

För vem passar Vostok-klockor?

Vostok armbandsur bör inte köpas blint. De kraftfulla klockorna ser inte bra ut på varje handled. Om urtavlan redan ser större ut än handflatan, är Vostok-klockor ganska oproportionerliga för bäraren. En normal muskulös man hittar alltid rätt modell i Vostok armbandsur. Detta gäller särskilt för idrottare eller byggare. Det är dock inte en arbetsklocka, den är för stor och för värdefull för det. Seiko eller Casio erbjuder användbara modeller här. Vostok klockor är därför mer som sportutrustning som följer med bäraren under alla utomhusaktiviteter. Sport med höga fysiska insatser kompletteras därför utmärkt med Vostok armbandsur. Förutom friklättring, dykning eller överlevnadscamping gäller detta också praktiskt taget alla motorsporter. Med Vostok armbandsur på handleden kommer rallyförare, piloter och motorcyklister alltid att hitta en pålitlig och lämplig följeslagare

Vad finns i Vostok-klockor?

Vostok armbandsur finns med kvartsurverk eller som automatiska klockor. Kvartsrörelserna kommer från Myota, automaterna köps från Seiko. På så sätt förlitar sig den litauiska tillverkaren på den beprövade kvaliteten från Japan.

Slutsats

Vostok Europe lyckas som knappast någon annan tillverkare att kombinera exklusivitet, engagemang och ett rimligt pris. Klockorna från Litauen har därför en stadigt växande fanskara. Förutsatt att du har tillräcklig kroppsbyggnad kan du aldrig gå fel med Vostok armbandsur, men du gör alltid allt rätt. Det låga priset gör också Vostok armbandsur till perfekta gåvor. Med detta tillbehör visar du mer än tydligt den uppskattning du har för mottagaren.

HiddenGarantie