100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Gjord för experter av experter

Klockor för individualister - Vostok Armbandsur

Det litauiska märket "Vostok Europe" erbjuder ett intressant urval av välformade och extremt robusta kvalitetsklockor. Prismässigt är de placerade bland de högkvalitativa nyttoklockorna. Deras direkta konkurrenter är Casio Edifice, Seiko, Pulsar och några schweiziska tillverkare som Traser. Vostok-klockor är därför inga lyxobjekt, men de representerar sin bärare på ett utmärkt sätt. Den är tillverkad av beprövade komponenter och kan enkelt konkurrera med alla klockor i sin prisklass. Men genom små detaljer och en konsekvent genomförd varumärkesstrategi kan Vostok-klockor tydligt skilja sig från sina konkurrenter.

Innehållsförteckning

Wostock, Bostok eller Vostok Europe? Vi ska förklara!

Vostok-klockor kommer från tillverkaren "Vostok Europe". De är inte relaterade till varumärket "Wostock". Deras namn stavas ofta felaktigt med ett V. Klockorna från märket från Litauen erbjuds dock uteslutande under namnet "Vostok-Europe". Själva klockorna kan lätt skiljas åt genom bokstäverna. Det litauiska varumärket skriver namnet med västerländsk skrift, det traditionella militära varumärket använder kyrilliska bokstäver. I europeiska ögon låter det som "Bostock". Slutligen har vi priset. Klockorna från Vostok-Europe börjar på cirka 220 euro och går upp till strax under 1000 euro. Ryska klockor har sina pristak där litauiska klockor börjar.

särdrag hos en Vostok

Vostok-armbandsur kännetecknas av följande faktorer på ett speciellt sätt:

Vostok-armbandsur är utilitaristiska föremål. De är utformade för att på ett tillförlitligt sätt hålla koll på tiden vid tufft utomhusbruk. Detta gör dem till en bra följeslagare, särskilt för idrottare, vandrare, dykare och piloter. De är dock inte avsedda för militärt bruk. I den billigaste versionen för 249 euro är den utrustad med en datumvisning. Kronografer från Vostok finns dock tillgängliga för ytterligare 10 euro. Upp till cirka 350 euro finns Vostock-klockor med remmar av äkta läder eller silikon. Multilänkarmband av stål finns tillgängliga från cirka 20 euro mer. I denna prisklass dominerar kronograferna utbudet av Vostok-armbandsur.

Den stora lådan ska inte nödvändigtvis förstås som ett särskilt Marchial-designelement. Snarare kräver konstruktionen av Vostok-klockor en viss överdimensionering. Detta är särskilt tydligt i samspelet mellan ramen och glaset. Ramen slutar i en skarpkantad ring och lutar inåt. Detta gör det möjligt att gravera särskilt stora antal. Detta är extremt praktiskt, särskilt när det används som dykare. Med en vattentäthet på upp till 300 meter kan de matchande Vostok-klockorna definitivt räknas som professionella enheter. Ramens inåtfasning gör det möjligt att fälla in glaset. Detta skyddar den väl från sidokollisioner. Vostok använder härdat mineralglas med en tjocklek på upp till 3,5 mm. Många kommer nog att rynka på näsan åt detta och påpeka att ett safirglas hör hemma i en klocka i den här prisklassen. Men Vostok hade något i åtanke när de använde det här materialet. Lika motståndskraftigt som safirglas är, när brottlasten nås, splittras det i tusentals flisor. Dessa sätter sig sedan under hela klockan. När det gäller ett safirglas innebär glasskador vanligtvis att urverket byts ut. Mineralglas går dock sönder längs en ren brytlinje. Klockan är inte längre vattentät, men urtavlan, urverket och den inre mekaniken överlever skadan utan problem om du besöker en urmakare omedelbart.

Det infällda glaset och den höga ramen ger klockan en ovanlig 3D-effekt. Synen av urtavlan har därför en särskilt fascinerande och nästan lätt hypnotisk effekt.

Vem passar Vostok-klockor för?

Vostok armbandsur bör inte köpas blint. De mäktiga klockorna ser inte bra ut på allas handleder. Om urtavlan redan ser större ut än handflatan är Vostok-klockor ganska oproportionerliga i förhållande till bäraren. En normalt muskulös man kommer definitivt att hitta rätt modell i Vostok-armbandsuren. Detta gäller särskilt för idrottare eller byggare. Det är dock inte en fungerande klocka, den är för stor och för värdefull för det. Seiko eller Casio erbjuder användbara modeller här. Vostok-klockor är därför mer som sportutrustning som följer med sin bärare under alla utomhusaktiviteter. Sporter med hög fysisk ansträngning kompletteras därför utmärkt av Vostok-armbandsur. Förutom friklättring, dykning eller överlevnadscamping gäller detta även för praktiskt taget alla motorsporter. Med Vostok-armbandsur på handleden hittar rallyförare, flygare och motorcyklister alltid en pålitlig och lämplig följeslagare

Vad finns i Vostok-klockor?

Vostok armbandsur finns med kvartsurverk eller som automatiska klockor. Kvartsurverken kommer från Myota, maskinerna är inköpta från Seiko. För att göra detta förlitar sig den litauiska tillverkaren på den beprövade kvaliteten från Japan.

Slutsats

Som knappast någon annan tillverkare lyckas Vostok Europe kombinera exklusivitet, engagemang och ett överkomligt pris. Klockorna från Litauen har därför en stadigt växande fanskara. Förutsatt att du har en tillräcklig fysik gör du aldrig något fel med Vostok-armbandsur, utan gör alltid allt rätt. Det överkomliga priset gör också Vostok-armbandsur till idealiska presenter. Med det här tillbehöret visar du mer än tydligt den uppskattning du har för mottagaren.

HiddenGarantie