100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol
Kieninger -

Kvalitet sedan

1912

Under sin mer än 100-åriga historia har klockfabriken, som grundades 1912 av Joseph Kieninger, stått för hantverk av högsta kvalitet. Speciellt när det gäller mekaniska urverk för en mängd olika klocktyper som farfarsklockor, väggklockor eller bordsklockor är varumärket unikt: Kieninger är det äldsta företaget som specialiserat sig på mekaniska urverk – och det i hela världen!

Kieningers strävan efter att skapa nya innovationer och högkvalitativa klockor har visat sig vara en sann strategi för framgång genom åren. De ursprungliga principerna för klocktillverkningskonsten har bevarats till denna dag och bildar en underbar koppling till företagets ursprung.

Många uppfinningar och innovationer i klockvärlden beror på företaget Kieninger, som alltid har fingret på tidens puls i den ständiga strävan efter förbättring. Uppfinningar som tillverkning av kugghjul med en speciell poleringprocess, automatisk nattavstängning för slagmekanismerna, en kraftreserv som garanterar att rörelsen fortsätter att gå under lindningsprocessen och mycket mer. Detta är bara några av de innovationer som Kieninger har utvecklat under årtiondena.

Kieniger-urverken är naturligtvis bara en del av framgångssagan för det berömda varumärket från Schwarzwald. Det är först när den installeras i omsorgsfullt utformade och klassiskt utformade fodral som ett bra urverk blir en högkvalitativ farfar, vägg- eller bordsklocka, som inte bara kommer att göra sitt jobb i många decennier, utan också säger mycket om sin ägare som en representativ möbel.

Många modeller är designade i olika versioner, vilket resulterar i produktfamiljer som inkluderar farfars-, vägg- eller bordsklockor i samma design – bara i olika storlekar och därmed lämpliga för en mängd olika tillfällen och anläggningar. Oavsett om det är som en regulator för vardagsrummet, som en andra bordsklocka för kontoret eller som en smal farfarsklocka för entrén.

Kieninger erbjuder linjer där moderna, minimalistiska former dominerar, samt klassiska stora klockor som väcker minnen från gamla tider. De moderna modellerna är överdådigt målade med slipande lackprocess och har smala boetter vars glasfronter och sidor ger en inblick i hur klockan fungerar. För älskare av klassiska farfarsklockor presenterar Kieninger fortfarande ett brett utbud av omsorgsfullt dekorerade stora klockor, med kraftfulla baser och nackstöd samt handgjorda urtavlor, som ofta också pryder en månkalender.

HiddenGarantie