100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Tips och trender för pilotklockor

Hitta rätt pilotklocka för dina behov

För drygt 100 år sedan utvecklades pilotklockan. På grund av sin maskulina design uppfattade män också sina klockor som smycken för sina handleder för första gången. Som ett resultat utvecklades ett nytt marknadssegment, som snabbt tog Zeppelin som en pionjär bland tillverkare. Det var bara av militära skäl som män bar klockan som ett slags verktyg, men detta var knappast accepterat när det gällde mode. Dessutom kännetecknades pilotklockorna av mycket avancerad teknik och hållbarhet trots ogynnsamma omständigheter. I den här artikeln får du veta varför pilotklockor länge var pionjärer för armbandsur och varför de blir intressanta igen idag.

Innehållsförteckning

Vad kännetecknar en pilotklocka

De mest utmärkande egenskaperna hos en pilotklocka är dess robusta design, en urtavla med hög kontrast och mycket exakta urverk. I en pilots vardag ska klockan kunna motstå friktion och stötar samt möjliggöra god igenkänning i starkt och mörkt ljus. Tillverkare som Zeppelin, Messerschmitt, Junkers och Citizen var tvungna att anpassa sig till några utmanande omständigheter:

Följaktligen kan du med vissa modeller se tiderna för olika städer eller använda en tachymeter för att utföra en hastighetsmätning. Visst, det senare är också lättare att göra nuförtiden och är mer för dig om du gillar nostalgi eller om du är pilot och har högre tekniska krav än vad digitala hjälpredor har.

Den tekniska standarden är särskilt hög

Vad innebär en särskilt hög teknisk standard?

För att möta de ovan nämnda utmaningarna med säkerhet finns den tekniska standarden för pilotklockor (TESTAF). Den designades 2012 av Aachen University of Applied Sciences, Airbus Helicopters och Sinn Spezialuhren GmbH samt andra externa sponsorer. En Aachen-testprocedur säkerställer att en pilotklocka tål höga klimat- och kinetiska belastningar och gör det möjligt för klockbäraren att visa tiden så snabbt som möjligt - oavsett ljusförhållandena. År 2016 trädde den nya DIN 8330 i kraft. TESTAF utgjorde grunden och därför var liknande deltagare involverade i utvecklingen av standarden, tillsammans med andra tillverkare och Lufthansa Cargo. Precis som med dykarklockor finns det nu också en bindande standard som officiellt kan särskilja pilotklockor.

Det som är nytt här är iakttagandet av:

Följaktligen krävs speciella tätningar och antireflexbeläggningar för att kunna bygga en pilotklocka enligt DIN-standarden. Den högsta prioriteten för denna standard är naturligtvis flygsäkerheten. Det finns ytterligare krav för detta, enligt vilka pilotens klockor inte får uppvisa någon magnetisk störning på instrument ombord och avionik. Dessutom måste armbandet vara särskilt säkrat så att klockan inte kan tappas bort under flygning och upptäckt med hjälp av en mörkerseende anordning måste vara möjlig.

Vad du bör tänka på när du köper en pilotklocka

Så du är en pilot, samlare, nostalgivän eller helt enkelt någon som uppskattar högkvalitativ teknik i Tool armbandsur? Pilotklockan är ett bra val för dig. Särskilt på grund av de speciella materialen, tillverkningsprocesserna och testerna för ISO DIN 8330 kan nischprodukterna vara mycket dyra. Därför bör du vara tydlig med dina prisförväntningar i förväg. Vilken grupp du tillhör, som vi nämnde i början av detta stycke, är dock inte helt irrelevant. Som pilot får du tydliga minimikrav på din produkt. Som nostalgifantast bör du dock notera att vissa funktioner som takymetrar, olika tider i vissa städer och liknande kan fylla din urtavla mycket. När det blir för mycket för dig och i vilken utsträckning du fortfarande kan hantera det, bör du prova det live om möjligt! Detta är det enda sättet att säkerställa att din pilotklocka och dess applikationer uppfyller dina krav.

Trender för pilotklockor

Gamla trender återföds då och då. Men det är inte bara från modecykler och nostalgi som pilotklockor upplever en ny drivkraft och kommer att uppleva särskild popularitet under de kommande åren. Kan inte en digital klocka helt enkelt ersätta de flesta funktioner? Denna fråga uppstår när till exempel hastighetsmätningar diskuteras. Nuförtiden kan alla digitala enheter av medelhög kvalitet mäta hastighet, avstånd och rutter, samt visa tidsinformation från vilken plats som helst. Till viss del är detta korrekt. Den absoluta majoriteten av dessa enheter uppfyller dock inte den enorma tekniska precision som pilotklockor gör.
Dessutom uppfyller många av materialen inte luftfartens krav, och de skulle inte heller tillåtas att göra det. Dessutom ger robustheten dig en hållbar produkt och en sann maskulin karaktär på handleden. På Inhorgenta, en mässa för smycken och klockor, blev det tydligt att pilotklockornas popularitet växer och att Junkers tjänar detta segment särskilt väl. De nya standarderna bidrar också till att säkerställa att klockorna används igen av piloter.

HiddenGarantie