100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Köpguide Festina klockor

Hitta rätt Festina-klocka som passar din smak

Du tar en titt på din klocka och märker att en hård dags arbete närmar sig sitt slut. Utmattad går du till bilen och blir tillfrågad av en sympatisk dam om tiden. Efter en snabb blick på din klocka hjälper du damen och får omedelbart en komplimang för din eleganta och exklusiva klocka. Här kan du ta reda på vad som gör Festina-klockorna så eleganta och exklusiva och vilka varianter som finns tillgängliga för dig.

Innehållsförteckning

Festinas värderingar

Klockorna från det schweiziska märket Festina står för kvalitetshantverk och högsta precision. Med en schweizisk klocktillverkningstradition och spansk entreprenörsstyrka har Festina etablerat sig som ett av de ledande varumärkena i 90 länder, särskilt inom kronografområdet. Festinas framgångsrecept har fungerat i mer än 100 år. Klockfantaster över hela världen är förvånade över kvaliteten och den tekniska finessen hos alla Festina-klockor. Låt dig inspireras av den unika kombinationen av sportig design och estetiskt utseende. Festina-principen är enkel: klockor av hög kvalitet tillverkas till rimliga priser.

Vad gör en Festina-klocka

Medan Festina Festina damklockor står för elegans och stil, representerar Festina herrklockor kvalitet och funktionalitet. Festina är inte heller rädd för att använda olika material. Förutom de typiska materialen som läder och rostfritt stål används även keramik och silikon. Följaktligen finns det en lämplig modell från Festina för varje smak.

kronografer

Vad är en kronograf? En kronograf är en klocka med en extra funktion. Denna funktion gör att en sekundvisare kan köras oberoende av rörelsen. Det vill säga, de kan köra sin second hand för vilket ändamål de vill. Till exempel att stoppa tiden under ett maraton. Du undrar förmodligen, vad är skillnaden mellan en kronograf och ett stoppur? Till skillnad från stoppuret fortsätter kronografens visare att gå under den tid som visas. Således har de kombinerat båda funktionerna med en kronograf. Du kan stoppa tiden och läsa av den aktuella tiden samtidigt. Nuförtiden bär många kvinnor och män en kronografklocka som en modeaccessoar. Stoppursfunktionen används inte aktivt. Så det spelar ingen roll om de drar full nytta av klockans exakta teknik. Bara klockornas exklusiva utseende är ett försäljningsargument.

Festina klockor Trender

Här vill vi ge en liten förhandstitt på utvecklingen och trenderna för Festina-klockor.

Tour de France

I samband med Tour de France lanserar Festina en touringkronograf varje år. Denna klocka, den så kallade Chrono Bike, är efterlängtad varje år och är inte bara ett kultobjekt utan också ett samlarobjekt. Sedan 1997 har Festinas tourkronografer inte bara glatt cykelfans. Den dynamiska designen och den exceptionella precisionen i kombination med hypen kring cykelevenemanget skapar en oemotståndlig kombination. För riktiga cykelfantaster är Festina Tour-chronos i begränsad upplaga ett måste.

Pojkvän Kollektion

Med Boyfriend-kollektionen har Festina satt en ny standard för damklockor. Klockorna kan göra poäng med moderna färgkombinationer och ett ädelt utseende. Speciellt silver- och roséguldfärgade klockor är väldigt trendiga nuförtiden. Damklockorna från Festina imponerar med högkvalitativ funktionalitet och exklusiv design. Oavsett vilken färg de i slutändan väljer för urtavlan eller boetten kommer de inte att ångra sig.

HiddenGarantie