100 dagar
öppet köp
Köp gåvor nu!
Om inte vänligen snälla tillbaka på det nya året!
Exit Exit

100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Hur vattentät är min klocka efter DIN 8310

Vad betyder vattentät?

Vattentäthet är inget permanent inslag. Vattentäthet ska provas varje år och speciellt innan särskilt belastning därför att inbyggda tätningselementer mattas i sin funktion och i dagligt användning. Boett är noggrant sammansatt av flera materialer, som kann ha olika utvidgningskoefficienter med temperaturvariationer.

För att säkerställa vattentathet för vissa behov, finns det speciella konstruktioner med integrerada tätningar. Dessa erlägger en naturligt åldrande. De attackeras t.ex. Av syror.

DIN 8310

DIN 8310 ordner kriterier för konstruktionen och provningstryck som nya klockor måste klara av. Motståndet mäts i bar och noteras på boetts golvet.

Water-Resistant

Boetter kallas vattentät om de är resistenta mot svett, vattendroppar, regn, osv De måste överleva nedsänkt i vatten på ett vattendjup av 1m i 30 minuter utan intrång av vatten. Dessa klockor är designade för vardags användning och får inte användas under villkoren med varierande vattentryck och temperatur.

Provtryck

Om det finns en yttligare uppgift av tryck, är testförhållande skärpas. Tryckspecifikationen 3 bar ska in förväxlas med dykdjup därför att det är definitionen av provtrycket. Ett provtryck av 3 bar uppnås i 30m vattendjup.

Hoppet i vatten

När man simmar och hoppar i vattnet kann vid tillfällen en större tryck på tätningselementer bildas än den garanterade provtryck. Särskilt sårbar är klockor som har haft mycket sol innan hoppnet i vatten. Därför att utslagtryck adderas med undertryck på grunden av kylning - vilket kann enkelt leda till skador.

Byta batteri

Om man byter batterier är det viktigt att kontrollera användnings egenskaper av DIN-made klockor och kontrollera även tätninger och byt de ut vid behov.

I följande tabellen kann du se vilka aktiviteter du kann utföra eller inte med vilken klocka.

Kennzeichnung GehäusebodenKennzeichnung ZifferblattWaschen, SpritzerDuschenBadenSchwimmenSchnorchelnTauchen
keinekeineneinneinneinneinneinnein
Waterresistant 3 bar/atmkeinejaneinneinneinneinnein
Waterresistant 5 bar/atm50 mjajajaneinneinnein
Waterresistant 10 bar/atm100 mjajajajajanein
Waterresistant 20 bar/atm200 mjajajajajaja
HiddenGarantie