100 dagar
öppet köp
Köp gåvor nu!
Om inte vänligen snälla tillbaka på det nya året!
Exit Exit

100 dagar Öppet köp

30 dagar Lägpris garanti

fri utökad garanti

DeutschEnglishFrancaiseItalianoEspanol

Mekaniska armbandsur - underverk av urmakeri Medan

den

första mekaniska klockan utvecklades för över 1000 år sedan, började triumfen för det mekaniska armbandsuret bara för cirka 100 år sedan. Förutsättningen för införandet av marknadsfärdiga armbandsur med mekanisk drivning var den ökande miniatyriseringen i urmakerikonsten, vilket gjorde det möjligt att rymma alltmer komplexa urverk i allt mindre lådor. Ett första steg i denna riktning togs säkert med fickur.

Men början av

20-talet och den tekniska utvecklingen av den tiden inledde en ny era i klockfabriken. I synnerhet gav vidareutvecklingen av lindningsmekanismen för armbandsur en avgörande fördel: I motsats till mekaniska farfar, bordsklockor och väggklockor avskaffades lindningen med nyckel till förmån för lindningen med krona, som fortfarande påverkar utseendet på armbandsur idag.

Mekaniska armbandsur ersatte nu gradvis de hittills utbredda och populära fickuren, och människor som läste tiden från sina handleder blev en normal syn på storstädernas gator. Det faktum att de tittade på ett underverk av urmakeri uttrycktes i det faktum att klockorna bevakades som en skatt och ofta vidarebefordrades från generation till generation.

Det råder ingen tvekan om att automatiska klockor är de mest populära och samtidigt de modernaste bland armbandsur med mekaniska urverk. Armbandsur med automatiska urverk har fördelen att de slingrar sig enbart genom handledens rörelse och därmed gör manuell lindning över kronan onödig. Särskilt på 1950-talet fick automatiska klockor stor popularitet på grund av deras oöverträffade komfort.

Sedan dess har välkända tillverkare som Ingersoll och Junkers fortsatt att finslipa mekanismerna för sina mekaniska armbandsur och automatiska klockor. Till exempel kommer både Ingersoll och Junkers med mekaniska multifunktionsarmbandsur och automatiska kronografer som, förutom tidsvisningen, har andra användbara funktioner som datumvisning eller stoppur. Vattenbeständighet är inte längre ett problem idag, även med mekaniska klockor.

Junkers mekaniska klockor är robusta och hållbara allroundklockor med minimalt underhåll och hög precision. De är utformade som mekaniska pilotklockor som hyllar den tyska luftfartens banbrytande dagar. Därför sådana uttrycksfulla namn som "Altitude Record Flight F13" eller Iron Annie Ju 52. Ingersoll har gjort sig ett namn som tillverkare av högkvalitativa automatiska klockor. Modeller som "Sierra", "Boston" och "Jefferson" grundades 1892 i USA och påminner nu om historiska händelser, ledare eller platser i USA.

HiddenGarantie